Varivo od heljde i povrća

Autor: SLAVICA.99   (palac x 2649) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
15 dag heljdine kaše 2 mrkve 2 paprike babure 20 dag žutih širokih mahuna 4 krumpira 1 glavica luka 2 češnja češnjaka 2 manje rajčice 2 žlice kiselog vrhnja 2 grančice peršinovog lista ulje, vegeta, sol Priprema: Mrkvu, papriku, mahune i krumpir očistite, operite i narežite na manje komade. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i mljevenu papriku i zajedno malo popržite. Zatim dodajte narezano povrće, zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte oko 15 minuta. Tada dodajte opranu i ocijeđenu heljdu i cijele rajčice, ako je potrebno dolijte malo tople vode i na srednjoj vatri kuhajte još oko 25 minuta kada će povrće i heljda biti kuhani. Zgotovljeno varivo posolite, pospite vegetom, umiješajte kiselo vrhnje i na kraju pospite nasjeckanim peršinovim listom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+4)

Sastojci:

  • 15 dag heljdine kaše
  • 2 mrkve
  • 2 paprike babure
  • 20 dag žutih širokih mahuna
  • 4 krumpira
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 manje rajčice
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 2 grančice peršinovog lista
  • ulje, vegeta, sol

Priprema:

Mrkvu, papriku, mahune i krumpir očistite, operite i narežite na manje komade. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i mljevenu papriku i zajedno malo popržite. Zatim dodajte narezano povrće, zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte oko 15 minuta. Tada dodajte opranu i ocijeđenu heljdu i cijele rajčice, ako je potrebno dolijte malo tople vode i na srednjoj vatri kuhajte još oko 25 minuta kada će povrće i heljda biti kuhani. Zgotovljeno varivo posolite, pospite vegetom, umiješajte kiselo vrhnje i na kraju pospite nasjeckanim peršinovim listom.

Prosjek: 4 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)