75 dag graška u zrnu
30 dag mladog krumpira
1 glavica luka
1 žlica brašna
2 grančice kopra
ulje
šećer
vegeta
sol
priprema:
Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte grašak pa zajedno malo popržite. Pospite žličicom šećera i vegetom, posolite, pa uz dolijevanje pomalo tople vode pirjajte da grašak na pola omekša. Tada grašku dodajte oguljen, opran i na komade narezan krumpir pa nastavite s pirjanjem da se grašak i krumpir posve skuhaju. Onda ga pospite brašnom i promiješajte, ulijte vode da sve bude pokriveno i zajedno kuhajte još 10 minuta. Zgotovljeno varivo pospite nasjeckanim koprom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.8 (+4)
Sastojci:
- 75 dag graška u zrnu
- 30 dag mladog krumpira
- 1 glavica luka
- 1 žlica brašna
- 2 grančice kopra
- ulje
- šećer
- vegeta
- sol
priprema:
Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte grašak pa zajedno malo popržite. Pospite žličicom šećera i vegetom, posolite, pa uz dolijevanje pomalo tople vode pirjajte da grašak na pola omekša. Tada grašku dodajte oguljen, opran i na komade narezan krumpir pa nastavite s pirjanjem da se grašak i krumpir posve skuhaju. Onda ga pospite brašnom i promiješajte, ulijte vode da sve bude pokriveno i zajedno kuhajte još 10 minuta. Zgotovljeno varivo pospite nasjeckanim koprom.
znam često dobiti domaćeg graška koji se po okusu ne može usporediti sa kupljenim. Onda su nam na meniju umaci, sftovi, krem juhe od graška i obavezno ovo fino varivo.