Varivo od boba s mrkvom

Autor: Sonja F   (palac x 1389) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag mladog boba u zrnu 2 mrkve 2 krumpira 1 glavica luka 1 češanj češnjaka 3 žlice kiselog vrhnja 1 žlica brašna prstohvat majčine dušice 1 grančica peršinovog lista ulje, vegeta, sol Bob prelijte vrućom vodom, ostavite desetak minuta, zatim ga ocijedite i protrljajte dlanovima da odstranite vanjsku ljusku. Zatim na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i na kolute narezanu mrkvu i zajedno kratko popržite. Tada dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, bob i oguljeni i na kockice narezani krumpir. Posolite, pospite vegetom, zalijte vodom da sve bude pokriveno i na srednjoj vatri kuhajte da povrće posve omekša. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte toplu vodu. U zgotovljeno jelo umiješajte kiselo vrhnje pomiješano s brašnom, pospite zdrobljenom majčinom dušicom i nasjeckanim peršinovim listom i zajedno na laganoj vatri kuhajte još 5 minuta. Savjet: Razne vrste variva možete poslužiti i kao prilog uz meso i druga jela, ali i kao samostalna jela, što ovisi o načinu na koji su pripravljena. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+7)

Sastojci:

  • 50 dag mladog boba u zrnu
  • 2 mrkve
  • 2 krumpira
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 1 žlica brašna
  • prstohvat majčine dušice
  • 1 grančica peršinovog lista
  • ulje, vegeta, sol

Bob prelijte vrućom vodom, ostavite desetak minuta, zatim ga ocijedite i protrljajte dlanovima da odstranite vanjsku ljusku. Zatim na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i na kolute narezanu mrkvu i zajedno kratko popržite. Tada dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, bob i oguljeni i na kockice narezani krumpir. Posolite, pospite vegetom, zalijte vodom da sve bude pokriveno i na srednjoj vatri kuhajte da povrće posve omekša. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte toplu vodu. U zgotovljeno jelo umiješajte kiselo vrhnje pomiješano s brašnom, pospite zdrobljenom majčinom dušicom i nasjeckanim peršinovim listom i zajedno na laganoj vatri kuhajte još 5 minuta.

Savjet: Razne vrste variva možete poslužiti i kao prilog uz meso i druga jela, ali i kao samostalna jela, što ovisi o načinu na koji su pripravljena.

Prosjek: 3.7 (+7)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Crna Pantera's

Kad sam bila mala nisam baš pretjerano obožavala bob. Varivo od boba danas mi je čak opuštajući ručak da budem iskrena. Ono što bi htjela podijeliti s Vama, a tiče se boba, jest isto tako odlično varivo s bobom za ove ljetne vrućine. Pričam o vrivu s bobom, ječmom i tikvicama. 200 grama tikvica i 50 grama ječma bit će dovoljno, ječam morate na početku namočiti u hladnu vodu dva sata, a tikvice oprati i narezati baš kao u ovom receptu mrkvu. Ništa puno drugačije, ako imate nejasnoća, javite se