Vanilin roščići

recepti_bez_slike
20 dag maslaca 20 dag šećera 1 bjelance 25 dag brašna 3 vanilin-šećera šećer u prahu za posipanje Postupak pripreme vanilin roščića U duboku zdjelu stavite brašno, pa u sredini utisnite udubinu u koju stavite šećer, 2 vanilin-šećera, bjelance i omekšali maslac, pa umijesite čvršće tijesto. Uzimajte male komadiće i dlanovima oblikuj te loptice, a zatim ih razvucite u valjčiće debljine olovke i duljine 5 cm, pa ih savijte u obliku potkove. Redajte ih u nenamašćeni lim, stavite u zagrijanu  pećnicu na rešetku i na laganoj vatri pecite oko 15 minuta. U tanjuru izmiješajte šećer s vanilin-šećerom, pa pečene tople rošćiće uvaljajte sa svih strana, a kad se ohlade, spremite ih u limenu kutiju. Savjet: Sve sastojke potrebne za miješenje kolača uvijek važite na istoj vagi. Savjet: Kada slažete sitne kolače od prhkog tijesta u limene kutije, između slojeva uvijek stavite aluminijsku foliju ili masni papirl: Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)

Sastojci:

  • 20 dag maslaca
  • 20 dag šećera
  • 1 bjelance
  • 25 dag brašna
  • 3 vanilin-šećera
  • šećer u prahu za posipanje

Postupak pripreme vanilin roščića

U duboku zdjelu stavite brašno, pa u sredini utisnite udubinu u koju stavite šećer, 2 vanilin-šećera, bjelance i omekšali maslac, pa umijesite čvršće tijesto. Uzimajte male komadiće i dlanovima oblikuj te loptice, a zatim ih razvucite u valjčiće debljine olovke i duljine 5 cm, pa ih savijte u obliku potkove. Redajte ih u nenamašćeni lim, stavite u zagrijanu  pećnicu na rešetku i na laganoj vatri pecite oko 15 minuta. U tanjuru izmiješajte šećer s vanilin-šećerom, pa pečene tople rošćiće uvaljajte sa svih strana, a kad se ohlade, spremite ih u limenu kutiju.

Savjet: Sve sastojke potrebne za miješenje kolača uvijek važite na istoj vagi.

Savjet: Kada slažete sitne kolače od prhkog tijesta u limene kutije, između slojeva uvijek stavite aluminijsku foliju ili masni papirl:

Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika cico's

Sol i lješnjaci su i u mom receptu, a sa vanili roščićima zavađam dame. Ako ne vjerujete da ove ročišće napravim bolje od ijedne žene i slastičarke iskušajte me!!! To mi je jedina fina slastica

2
Slika korisnika lejla's

Hej, a sol, lješnjaci?? Zbunjena sam. Pravila te rošćiće skroz drugačije, al ispalo ok. Prvo sam popržila bademe, igulila ih i samljela, i lješnjake sam samljela. A vidim da ih se u ovom receptu uopće ne spominje.. Nemam pojma odakle mi ovaj po kojem sam često pravila roščiće. Prospem onda brašno na dasku za miješanje, dodam i bademe i lješnjake, šećer, sol, 2 vanilin šećera, jaja i maslac izrezan na tanke listiće, pa zamijesim prhko tijesto. E da, onda sam zamotala u aluminijsku foliju i ostavila da stoji u frižideru oko 2 sata. Dio po dio oblikovala sam u kobasice debljine poput olovke, pa narezala na komade i oblikovala roščiće. Dobro sam zagrijala pećicu i pekla 20tak minuta. Ostatak vanilin šećera pomiješam sa šećerom u prahu, pa još vruće roščiće uvaljam u šećer.Probat ću i po ovom receptu, isto mi zvuči super...a ako netko već je, čekam savjete i komentare!

Ako roščiće poslažete u kutiju i svaki red odvojite pergament papirom možete ih dugo sačuvati sviježima