Valjušci od krumpira

recepti_bez_slike
1 kg krumpira 20 dag brašna 1 jaje 2 žlice masti ili margarina 10 dag krušnih mrvica ulje sol priprema: Krumpir skuhajte u ljusci, još topao ogulite i protisnite kroz tijesak za krumpir. U posve ohlađeni krumpir dodajte mast ili margarin, jaje, brašno i malo soli pa umijesite tijesto. Razrežite tijesto na više komada, pa na pobrašnjenoj dasci svaki razvaljajte na debljinu domaće kobasice. Zatim narežite na kolute od 2 cm i na dasci dlanom valjajte da dobijete valjušak dugačak 4-5 cm. Tada ih spustite u vruću posoljenu vodu i kuhajte 5 minuta pokriveno, a onda otkrijte i kuhajte do kraja, tj. da svi valjušci isplivaju na površinu vode. Kuhane valjuške pažljivo ocijedite, stavljajte ih u plitku zdjelu u redove, svaki red prelijte vrućim uljem i pospite poprženim mrvicama. Poslužite kao topli prilog s jelima pripravljenim s umacima ili kao samostalno jelo uz salatu od povrća.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Kad nam je dosadno u pokoje zimsko poslijepodne, susjeda iz zgrade i ja znamo radit ove valjuške od krumpira. Neznam od kud joj ovaj recept, znam samo da je fantastičan. Uz valjuške, bar stignemo sve stanare potračati, hehe

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 20 dag brašna
  • 1 jaje
  • 2 žlice masti ili margarina
  • 10 dag krušnih mrvica
  • ulje
  • sol

priprema:

Krumpir skuhajte u ljusci, još topao ogulite i protisnite kroz tijesak za krumpir. U posve ohlađeni krumpir dodajte mast ili margarin, jaje, brašno i malo soli pa umijesite tijesto. Razrežite tijesto na više komada, pa na pobrašnjenoj dasci svaki razvaljajte na debljinu domaće kobasice. Zatim narežite na kolute od 2 cm i na dasci dlanom valjajte da dobijete valjušak dugačak 4-5 cm. Tada ih spustite u vruću posoljenu vodu i kuhajte 5 minuta pokriveno, a onda otkrijte i kuhajte do kraja, tj. da svi valjušci isplivaju na površinu vode. Kuhane valjuške pažljivo ocijedite, stavljajte ih u plitku zdjelu u redove, svaki red prelijte vrućim uljem i pospite poprženim mrvicama. Poslužite kao topli prilog s jelima pripravljenim s umacima ili kao samostalno jelo uz salatu od povrća.

 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)