Trokuti sa okusom naranče

Jednostavan nepečeni kolač..
Potrebno je:
- 200gr šećera
- vode,samo da pokrije šećer(oko 100ml) -
- 150gr mljevenih oraha -
- 150gr žele bombona(isjeckati) -
- 50gr badema (u listićima) -
- 1naranča(korica i malo soka) -
- 50gr topljene čokolade
Priprema:
Uspinovati šećer, kao za slatko(bude puno mjehurica), skloniti sa šporeta, dodati čokoladu
Brzo miješati da se otopi, vratiti na šporet, dodati sve ostale namirnice.
Prozirnu foliju staviti u kalup, popuniti smjesom, sto smo je napravili, ostaviti par sati na hladno, da se stegne,
Lijepo izrezati na trokutice i posluziti..!!
Ako je smjesa previše gusta, dodajte jos malo soka od naranče
ili ako je rijetka, jos oraha ili čokolade(može kakao u prahu)
Za čokoladnu glazuru,otopiti 100gr čokolade za kuhanje + 2 žlice ulja..time preliti hladan trokut.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice / kolači s čokoladom
- Sastojci: kakao / naranče / šećer / rasi / bademi / čokolada





Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
jos kada bi ova slika dosla na pocetak recepta,bio bi i sam recept interesantniji za pogledati !!