Torta od naranče

Autor: bakica1940   (palac x 2879) |moji recepti

0
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
12,5 dag maslaca  25 dag meda  3 jaja  naribana korica od naranče  15 dag mljevenih badema  20 dag brašna  pola praška za pecivo  Priprema: Izmiješajte jaja s medom, maslacem, naribanom koricom od naranče, mljevenim bademima i brašnom pomiješanim s polovicom praška za pecivo. Kalup za tortu premažite maslacom, ulijte smjesu i pecite pola sata na 200 stupnjeva. Kad je kolač pečen, izvadite ga iz kalupa i stavite na podlogu.  Sok  3 žlice konjaka (Cointreau)  6 žlica narančinog soka  Priprema: Pomiješajte sok s konjakom i namočite pečeno tijesto. Ostavite jedan dan da odstoji.  Ukras  1 l slatkog vrhnja  5 dag badema u listićima  Priprema: Kolač premažite i obložite tučenim slatkim vrhnjem, te listićima badema poprženim u pećnici. Po želji, ukrasite i kandiranim trešnjama, višnjama ili narančom.  Voće očistite (ili ocijedite), posipajte šećerom u prahu i poprskajte likerom, pa pustite marinirati, dok se peče tijesto. Ohlađeno tijesto premažite dijelom šlaga, pa stavite 1/4 voća. Isto tako učinite s drugom korom. Stavite treću koru, pa na nju poslažite voće. Od soka koji je pustilo voće načinite preljev prema uputama na vrećici, pa time prelijte voće. Stranice kolača premažite šlagom.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+303)
Ovaj kolač toliko volimo da ga radim i kao kolač i kao tortu, samo mijenjam kalupe.

Tijesto 

  • 12,5 dag maslaca 
  • 25 dag meda 
  • 3 jaja 
  • naribana korica od naranče 
  • 15 dag mljevenih badema 
  • 20 dag brašna 
  • pola praška za pecivo 

Priprema:

Izmiješajte jaja s medom, maslacem, naribanom koricom od naranče, mljevenim bademima i brašnom pomiješanim s polovicom praška za pecivo. Kalup za tortu premažite maslacom, ulijte smjesu i pecite pola sata na 200 stupnjeva. Kad je kolač pečen, izvadite ga iz kalupa i stavite na podlogu. 

Sok 

  • 3 žlice konjaka (Cointreau) 
  • 6 žlica narančinog soka 

Priprema:

Pomiješajte sok s konjakom i namočite pečeno tijesto. Ostavite jedan dan da odstoji. 

Ukras 

  • 1 l slatkog vrhnja 
  • 5 dag badema u listićima 

Priprema:

Kolač premažite i obložite tučenim slatkim vrhnjem, te listićima badema poprženim u pećnici. Po želji, ukrasite i kandiranim trešnjama, višnjama ili narančom. 

Voće očistite (ili ocijedite), posipajte šećerom u prahu i poprskajte likerom, pa pustite marinirati, dok se peče tijesto. Ohlađeno tijesto premažite dijelom šlaga, pa stavite 1/4 voća. Isto tako učinite s drugom korom. Stavite treću koru, pa na nju poslažite voće. Od soka koji je pustilo voće načinite preljev prema uputama na vrećici, pa time prelijte voće. Stranice kolača premažite šlagom. 

Prosjek: 4 (+303)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Recepti sa istim ili sličnim sastojcima

I ovo trebate pogledati:

Tortice s jagodama - PROČITAJTE Viko torta - PROČITAJTE Kolač s orasima i jabukama - PROČITAJTE Damski kapric (kolač s ribizlom) - PROČITAJTE Torta od kupina i malina - PROČITAJTE