Tikvice u vrhnju

Autor: Marta Ilic   (palac x 902) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1kg tikvica 400dag junetine 200dag svinjetine 0,4dl ulja 40g luka 3 reznja cesnjaka 48g rize 15g persina 1 jaje 60dl umaka od pecenja 1,5dl kiselog vrhnja ZA PIRE OD KRUMPIRA 800g krumpira 0,1dl mlijeka 30g maslaca sol i papar po potrebi PRIPREMA Odaberimo tikvice srednje velicine.Ocistimo ih,operemo, otvorimo sa strane gdje je peteljka,izdubimo i izvadimo sredinu. Pripremimo pire od krumpira kao prilog tikvicama. Za tikvice: Luk,persin i cesnjak sitno narezemo. U mljeveno junece i svinjsko meso dodamo sitno narezani i na ulju proprzeni luk, rizu,jaje,cesnjak i persin,te sol i papar. Sve sastojke dobro itmijesamo. Izmijesanim nadjevom punimo izdubljene tikvice,ali ne do kraja.Punjene tikvice slazemo u posudu i prelijemo umakom od pecenja. Jelo lagano pirjamo dok tikvice ne omeksaju. Tjekom pirjanja posudu povremeno protresemo da jelo ne zagori. Pri kraju dodamo kiselo vrhnje. U tanjur stavimo dvije tikvice i pire od krumpira kao prilog.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+753)

SASTOJCI

  • 1kg tikvica
  • 400dag junetine
  • 200dag svinjetine
  • 0,4dl ulja
  • 40g luka
  • 3 reznja cesnjaka
  • 48g rize
  • 15g persina
  • 1 jaje
  • 60dl umaka od pecenja
  • 1,5dl kiselog vrhnja

ZA PIRE OD KRUMPIRA

  • 800g krumpira
  • 0,1dl mlijeka
  • 30g maslaca
  • sol i papar po potrebi

PRIPREMA

Odaberimo tikvice srednje velicine.Ocistimo ih,operemo, otvorimo sa strane gdje je peteljka,izdubimo i izvadimo sredinu. Pripremimo pire od krumpira kao prilog tikvicama.

Za tikvice: Luk,persin i cesnjak sitno narezemo. U mljeveno junece i svinjsko meso dodamo sitno narezani i na ulju proprzeni luk, rizu,jaje,cesnjak i persin,te sol i papar. Sve sastojke dobro itmijesamo.

Izmijesanim nadjevom punimo izdubljene tikvice,ali ne do kraja.Punjene tikvice slazemo u posudu i prelijemo umakom od pecenja. Jelo lagano pirjamo dok tikvice ne omeksaju. Tjekom pirjanja posudu povremeno protresemo da jelo ne zagori. Pri kraju dodamo kiselo vrhnje. U tanjur stavimo dvije tikvice i pire od krumpira kao prilog.

 

Prosjek: 4 (+753)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)