Tikvice u vrhnju
SASTOJCI
- 1kg tikvica
- 400dag junetine
- 200dag svinjetine
- 0,4dl ulja
- 40g luka
- 3 reznja cesnjaka
- 48g rize
- 15g persina
- 1 jaje
- 60dl umaka od pecenja
- 1,5dl kiselog vrhnja
ZA PIRE OD KRUMPIRA
- 800g krumpira
- 0,1dl mlijeka
- 30g maslaca
- sol i papar po potrebi
PRIPREMA
Odaberimo tikvice srednje velicine.Ocistimo ih,operemo, otvorimo sa strane gdje je peteljka,izdubimo i izvadimo sredinu. Pripremimo pire od krumpira kao prilog tikvicama.
Za tikvice: Luk,persin i cesnjak sitno narezemo. U mljeveno junece i svinjsko meso dodamo sitno narezani i na ulju proprzeni luk, rizu,jaje,cesnjak i persin,te sol i papar. Sve sastojke dobro itmijesamo.
Izmijesanim nadjevom punimo izdubljene tikvice,ali ne do kraja.Punjene tikvice slazemo u posudu i prelijemo umakom od pecenja. Jelo lagano pirjamo dok tikvice ne omeksaju. Tjekom pirjanja posudu povremeno protresemo da jelo ne zagori. Pri kraju dodamo kiselo vrhnje. U tanjur stavimo dvije tikvice i pire od krumpira kao prilog.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Sastojci: jaje / kiselo vrhnje / luk / papar / sol / svinjsko meso / tikvice