Teleći paprikaš

1 kg telećega vrata ili mišića narezati na komadiće. U posudu staviti 2 žlice masti ili 1 1/2 dcl ulja. Sitno narezati 2 kapule i dinstati toliko da kapula splasne. Paziti da se ne zapali jer bi onda jelo imalo gorak okus. Dodati narezanu teletinu i lagano dinstati. Kad meso pusti sok, dodati 1 žlicu brašna, 1 žlicu konšerve i malu žlicu ljute paprike. Dobro promiješati, naliti vodom i posoliti, dodati malo petrusimula. Kad je jelo gotovo, dodati biber i malo nasjeckanoga petrusimula.
Posluživati s vatre (važno!).
Uobičajeni prilozi: pire krumpir, špageti, makaroni ili druga tjestenina posuta parmezanom.
- Sastojci: paprike / tjestenina / meso / Biber / krumpir / ljuta paprika







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
sta su kapula,petrusimula i konšerve?