Gravče na tavče - za 5 osoba
Recept za Gravče na tavče poslala nam je Anka
Sastojci:
- 3 konzerve graha (po mogucnosti Podravkinog) - bijelog
- 2 glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- Peršin
- Metvica
- 1 ljuti feferon, mali
- 3 - 5 kobasica
- 5 dag slanine
- Žlica slatke crvene paprike
- Žličica konšerve
Priprema:
Na ulju dinstati luk, dodati pešt (sjeckanu slaninu, češnjak i peršin), dinstati par minuta dok se slanina ne otopi. Na to dodati jušnu žlicu brašna, žličicu konšerve i žlicu slatke crvene paprike. Dodati opran grah iz konzerve i kuhati 10-ak minuta. Dodati soli, papra, malo Vegete, metvice i ljutu papričicu kako bi se postigao blago pikantan okus. Jelo presuti u vatrostalnu zdjelu, na vrh staviti skuhane kobasice.
Peći u pećnici na 200°C dok se na vrhu ne stvori korica. Kao prilog poslužiti kisele crvene paprike. U slast!
More sinko otkude ti ovija recept ,ziv mi ti ,nikad ne cu za tija takovo gravce ,ajde pa sos ovaj pasulj e nece da moz ,a kude ti je crvena susena paprika e more .....i sto li ti je pa toj KONSERVA ,a brasno lele ma nasite pretci da se u grob obrnu kako se toj seg kuva... #o =)) :O
d-(^_^)
desajela, predložite svoju verziju kao što je i gđa Anka
Zvuci veoma ukusno i pikantno i ja vjerujem da bi se svakome dopalo samo jedno imam da napomenem ne kaze se TAVCE NA GRAVCE nego TAVCE GRAVCE. Kod nas u Makedoniji ga pripremaju malo drugacije, ali bi se moglo i ovo prihvatiti kao jedna od solucija.
E to je pravo jelo!!