Gravče na tavče - za 5 osoba

Autor: admin   (palac x 182087) |moji recepti

1
3 konzerve graha (po mogucnosti Podravkinog) - bijelog 2 glavice luka 2 češnja češnjaka Peršin Metvica 1 ljuti feferon, mali 3 - 5 kobasica 5 dag slanine Žlica slatke crvene paprike Žličica konšerve Priprema: Na ulju dinstati luk, dodati pešt (sjeckanu slaninu, češnjak i peršin), dinstati par minuta dok se slanina ne otopi. Na to dodati jušnu žlicu brašna, žličicu konšerve i žlicu slatke crvene paprike. Dodati opran grah iz konzerve i kuhati 10-ak minuta. Dodati soli, papra, malo Vegete, metvice i ljutu papričicu kako bi se postigao blago pikantan okus. Jelo presuti u vatrostalnu zdjelu, na vrh staviti skuhane kobasice. Peći u pećnici na 200°C dok se na vrhu ne stvori korica. Kao prilog poslužiti kisele crvene paprike. U slast! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+371)
Recept za Gravče na tavče poslala nam je Anka
gravče na tavče

Sastojci:

  • 3 konzerve graha (po mogucnosti Podravkinog) - bijelog
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • Peršin
  • Metvica
  • 1 ljuti feferon, mali
  • 3 - 5 kobasica
  • 5 dag slanine
  • Žlica slatke crvene paprike
  • Žličica konšerve

Priprema:

Na ulju dinstati luk, dodati pešt (sjeckanu slaninu, češnjak i peršin), dinstati par minuta dok se slanina ne otopi. Na to dodati jušnu žlicu brašna, žličicu konšerve i žlicu slatke crvene paprike. Dodati opran grah iz konzerve i kuhati 10-ak minuta. Dodati soli, papra, malo Vegete, metvice i ljutu papričicu kako bi se postigao blago pikantan okus. Jelo presuti u vatrostalnu zdjelu, na vrh staviti skuhane kobasice.

Peći u pećnici na 200°C dok se na vrhu ne stvori korica. Kao prilog poslužiti kisele crvene paprike. U slast!

Prosjek: 5 (+371)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika desajela's

More sinko otkude ti ovija recept ,ziv mi ti ,nikad ne cu za tija takovo gravce ,ajde pa sos ovaj pasulj e nece da moz ,a kude ti je crvena susena paprika e more .....i sto li ti je pa toj KONSERVA ,a brasno lele ma nasite pretci da se u grob obrnu kako se toj seg kuva... #o =)) :O

2
Slika korisnika admin's

d-(^_^)
desajela, predložite svoju verziju kao što je i gđa Anka

3
Slika korisnika Meri's

Zvuci veoma ukusno i pikantno i ja vjerujem da bi se svakome dopalo samo jedno imam da napomenem ne kaze se TAVCE NA GRAVCE nego TAVCE GRAVCE. Kod nas u Makedoniji ga pripremaju malo drugacije, ali bi se moglo i ovo prihvatiti kao jedna od solucija.

4
Slika korisnika bomesar's

E to je pravo jelo!!