Teleći jezik s hrenom

recepti_bez_slike
1 teleći jezik 1 glavica luka vezica povrća za juhu 2 dl kiselog vrhnja 1 žlica naribanog hrena 1 limun 1 lovorov list 4 zrna papra sol 1 žličica šećera Priprema: Jezik operite, stavite u hladnu vodu 2 sata, a zatim ga izvadite iz vode, uvaljajte u krupnu sol i ostavite da stoji na hladnom još 2-3 sata. Tada ga operite i obrišite. Stavite ga u prikladnu posudu u hladnu vodu, dodajte narezano povrće, lovorov list i papar pa kuhajte da jezik i povrće posve omekšaju. Zatim kuhani jezik izvadite iz vode, ogulite i narežite na tanke ploške. Na pladanj stavite skuhano povrće, preko njega složite narezani jezik i sve prelijte kiselim vrhnjem u koji je umiješan hren, šećer i limunov sok. Poslužite uz pire od krumpira. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+100)

Sastojci:

  • 1 teleći jezik
  • 1 glavica luka
  • vezica povrća za juhu
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 žlica naribanog hrena
  • 1 limun
  • 1 lovorov list
  • 4 zrna papra
  • sol
  • 1 žličica šećera

Priprema:

Jezik operite, stavite u hladnu vodu 2 sata, a zatim ga izvadite iz vode, uvaljajte u krupnu sol i ostavite da stoji na hladnom još 2-3 sata. Tada ga operite i obrišite. Stavite ga u prikladnu posudu u hladnu vodu, dodajte narezano povrće, lovorov list i papar pa kuhajte da jezik i povrće posve omekšaju. Zatim kuhani jezik izvadite iz vode, ogulite i narežite na tanke ploške. Na pladanj stavite skuhano povrće, preko njega složite narezani jezik i sve prelijte kiselim vrhnjem u koji je umiješan hren, šećer i limunov sok. Poslužite uz pire od krumpira.

Prosjek: 4 (+100)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)