Teleći jezik s hrenom

Sastojci:
- 1 teleći jezik
- 1 glavica luka
- vezica povrća za juhu
- 2 dl kiselog vrhnja
- 1 žlica naribanog hrena
- 1 limun
- 1 lovorov list
- 4 zrna papra
- sol
- 1 žličica šećera
Priprema:
Jezik operite, stavite u hladnu vodu 2 sata, a zatim ga izvadite iz vode, uvaljajte u krupnu sol i ostavite da stoji na hladnom još 2-3 sata. Tada ga operite i obrišite. Stavite ga u prikladnu posudu u hladnu vodu, dodajte narezano povrće, lovorov list i papar pa kuhajte da jezik i povrće posve omekšaju. Zatim kuhani jezik izvadite iz vode, ogulite i narežite na tanke ploške. Na pladanj stavite skuhano povrće, preko njega složite narezani jezik i sve prelijte kiselim vrhnjem u koji je umiješan hren, šećer i limunov sok. Poslužite uz pire od krumpira.
- Sastojci: lovorov list / krumpir / kiselo vrhnje







Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...