Teleće srce u kiselom vrhnju

Sastojci:
- 2 teleća srca
- 1 glavica luka
- 2 režanj češnjaka
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 grančice peršinovog lista
- ulje
- vegeta
- papar
- sol
Priprema:
Srca operite i odstranite im žile pa ih u posoljenoj vodi skuhajte napola. Tada ih narežite na tanje ploške. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte narezana srca i zajedno popržite 5 minuta. Tada dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, zalijte vodom i pirjajte da srca posve omekšaju. Po potrebi zalijte toplom vodom. Zgotovljeno jelo posolite, popaprite i pospite vegetom. Dodajte kiselo vrhnje i nasjeckani peršinov list i kratko prokuhajte.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 2
- Vaše oznake (tagovi): teleće srce u vrhnju / mesno jelo
- Sastojci: teleće srce / sol / peršinov list / papar / luk / kiselo vrhnje / češnjak / ulje / vegeta







Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...