Teleća rolada s gljivama

Autor: annii   (palac x 8974) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 kg telećih prsa 15 dag mrkve 3 dag maslaca 3 dag brašna 1 dl malvazije majčina dušica ružmarin lovorov list 2 jaja 0,5 dag češnjaka 10 dag celera 20 dag gljiva lisičarki 10 dag luka priprema očistite meso od kostiju, posolite ga, popaprite, te pospite sitno kosanim lovorovim listom, ružmarinom i majčinom dušicom.kad ste to napravili, ostavite da se marinira cca 120 minuta. Nasjeckajte luk, ispirjajte zajedno s gljivama ( lisičarkama) , a kad ohladite onda dodajte i jaja pa sve promješajte. S tom dobivenom smjesom sada napunite odrezak, zamotajte, oko mesa poslužite povrće i stavite u zagrijanu pećnicu. Nakon što se peče cca 30 minuta, dodajte brašno, podlijte vinom, i dalje pecite. Propasirajte povrće te dodajte maslac, a roladu poslužite uz umak od povrća. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+2)
Teletinu ste dosad zasigurno spremali na mnogo načina, ali zašto ne probati i s gljivama, a još će vam bolje prijati uz miris lavande...

Sastojci:

  • 1 kg telećih prsa
  • 15 dag mrkve
  • 3 dag maslaca
  • 3 dag brašna
  • 1 dl malvazije
  • majčina dušica
  • ružmarin
  • lovorov list
  • 2 jaja
  • 0,5 dag češnjaka
  • 10 dag celera
  • 20 dag gljiva lisičarki
  • 10 dag luka

priprema

očistite meso od kostiju, posolite ga, popaprite, te pospite sitno kosanim lovorovim listom, ružmarinom i majčinom dušicom.kad ste to napravili, ostavite da se marinira cca 120 minuta. Nasjeckajte luk, ispirjajte zajedno s gljivama ( lisičarkama) , a kad ohladite onda dodajte i jaja pa sve promješajte. S tom dobivenom smjesom sada napunite odrezak, zamotajte, oko mesa poslužite povrće i stavite u zagrijanu pećnicu. Nakon što se peče cca 30 minuta, dodajte brašno, podlijte vinom, i dalje pecite. Propasirajte povrće te dodajte maslac, a roladu poslužite uz umak od povrća.

Prosjek: 3 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)