Svinjski podbradak s paprikom i češnjakom

Autor: miracool   (palac x 578) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1,5 kg svinjskog podbratka 1 glavica češnjaka mljevena crvena paprika (poluljuta) sol Priprema: U prikladnoj posudi kuhajte svinjski podbradak u dosta posoljene vode, tako da njome bude potpuno pokriven. Kuhanje traje otprilike 2,5 sata. Po potrebi dolijte vode. Zatim kuhani podbradak pažljivo izvadite iz vode, stavite ga u plitku zdjelu i odmah vrućeg pospite mljevenom paprikom, tako da njome bude pokriven, i nasjeckanim češnjakom. Nakon što se podbradak ohladi, držite ga u hladnjaku do posluživanja. Ovaj slavonski specijalitet odlièno prija uz salatu od graha s lukom i vruće lepinje pečene u krušnoj peći.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+173)

Sastojci:

  • 1,5 kg svinjskog podbratka
  • 1 glavica češnjaka
  • mljevena crvena paprika (poluljuta)
  • sol

Priprema:

U prikladnoj posudi kuhajte svinjski podbradak u dosta posoljene vode, tako da njome bude potpuno pokriven. Kuhanje traje otprilike 2,5 sata. Po potrebi dolijte vode. Zatim kuhani podbradak pažljivo izvadite iz vode, stavite ga u plitku zdjelu i odmah vrućeg pospite mljevenom paprikom, tako da njome bude pokriven, i nasjeckanim češnjakom. Nakon što se podbradak ohladi, držite ga u hladnjaku do posluživanja. Ovaj slavonski specijalitet odlièno prija uz salatu od graha s lukom i vruće lepinje pečene u krušnoj peći.

 

Prosjek: 4 (+173)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Rezanci sa slaninom na lugarski način - PROČITAJTE Rezanci s vrhnjem na pastirski način - PROČITAJTE Grah salata - PROČITAJTE Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Zelena salata s jogurtom i češnjakom - PROČITAJTE