Svinjski podbradak s paprikom i češnjakom

Sastojci:
- 1,5 kg svinjskog podbratka
- 1 glavica češnjaka
- mljevena crvena paprika (poluljuta)
- sol
Priprema:
U prikladnoj posudi kuhajte svinjski podbradak u dosta posoljene vode, tako da njome bude potpuno pokriven. Kuhanje traje otprilike 2,5 sata. Po potrebi dolijte vode. Zatim kuhani podbradak pažljivo izvadite iz vode, stavite ga u plitku zdjelu i odmah vrućeg pospite mljevenom paprikom, tako da njome bude pokriven, i nasjeckanim češnjakom. Nakon što se podbradak ohladi, držite ga u hladnjaku do posluživanja. Ovaj slavonski specijalitet odlièno prija uz salatu od graha s lukom i vruće lepinje pečene u krušnoj peći.
- Vrijeme pripreme: 3 sata
- Broj osoba: 10
- Vaše oznake (tagovi): svinjski podbradak / slavonsko jelo
- Sastojci: svinjski podbradak / sol / mljevena crvena paprika / češnjak







Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...