50 dag bubrega
2 glavice luka
2 režnja češnjaka
4 žlice brašna
3 žlice kiselog vrhnja
mljevena crvena paprika (slatka)
žlica vinskog octa
ulje
vegeta
papar
sol
Priprema:
Bubrege operite, odstranite im svu masnoću. Potopite ih u zakiseljenu vodu 2 sata da se odstrani njihov neugodan miris. Tada bubrege prorežite po duljini i svaki komad narežite na tanke ploške. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte bubrege, prethodno uvaljane u brašno i samo malo zajedno popržite. Zatim pospite brašnom i mljevenom paprikom, zalijte sa 2 dl vode i kuhajte oko 10 minuta. Tada posolite, popaprite, pospite vegetom, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, vrhnje i ocat, pa 1-2 minute zajedno propirjajte. Poslužite uz kuhani slani krumpir, tjesteninu ili rižu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.6 (+5)
Sastojci:
- 50 dag bubrega
- 2 glavice luka
- 2 režnja češnjaka
- 4 žlice brašna
- 3 žlice kiselog vrhnja
- mljevena crvena paprika (slatka)
- žlica vinskog octa
- ulje
- vegeta
- papar
- sol
Priprema:
Bubrege operite, odstranite im svu masnoću. Potopite ih u zakiseljenu vodu 2 sata da se odstrani njihov neugodan miris. Tada bubrege prorežite po duljini i svaki komad narežite na tanke ploške. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte bubrege, prethodno uvaljane u brašno i samo malo zajedno popržite. Zatim pospite brašnom i mljevenom paprikom, zalijte sa 2 dl vode i kuhajte oko 10 minuta. Tada posolite, popaprite, pospite vegetom, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, vrhnje i ocat, pa 1-2 minute zajedno propirjajte. Poslužite uz kuhani slani krumpir, tjesteninu ili rižu.