Svinjska jetra na pastirski način

Sastojci:
- 50 dag jetre
- 2 glavice luka
- 4 jaja
- 20 dag ovčjeg sira
- ulje
- vegeta
- papar
- sol
Priprema:
Jetru operite i skuhajte, a zatim je ocijedite i narežite na manje komade. Na ulju popržite nasjeckani luk, pa kada zažuti, dodajte narezanu jetru i zajedno pržite oko 5 minuta. Posolite, popaprite i pospite vegetom. Dodajte zdrobljeni ovčji sir i prelijte razmućenim jajima. Na laganoj vatri, bez miješanja, završite prženje. Poslužite sa salatom od pečenih paprika, prelivenih kiselim vrhnjem i posutim nasjeckanim celerovim listom.
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): svinjska jetra / pastrirsko jelo
- Sastojci: vegeta / ulje / sol / sir / papar / luk / Jetra / jaja







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...