Srijemski ćevap

Pravi srijemski ćevap se pripravlja u vinogradu na žaru suhe vinove loze.
Sastojci:
- 1 kg svinjske vratine
- 80 dag luka
- 2 zelene paprike babure
- 2 rajčice
- ulje
- sol
Priprema:
Narezanu svinjsku vratinu stavite na dobro zagrijanu i nauljenu rešetku roštilja i pecite na laganoj vatri uz povremeno okretanje da se ravnomjerno ispeče. Za to vrijeme dok se vratina peče, luk, očišćenu papriku i rajčice narežite na kocke, posolite i promiješajte. Pripremite jednu dublju posudu, u koju ćete položiti u redove narezano povrće, te pečeno i posoljeno meso. Odozgo treba biti narezano povrće. Posudu poklopite, pa stavite na laganu vatru roštilja da se pirja. Za vrijeme pirjanja posudu povremeno protresite. Kada se povrće pirjanjem smanjilo na jednu trećinu, ćevap je zgotovljen. Poslužite toplo..
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): srijemski čevap / čevap
- Sastojci: ulje / svinjska vratina / sol / rajčice / paprike / luk







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
mi ćevape na srijemsi spremamo malo drugačije pa probajte ovu vertziju: uzmite po 30 dkg svinjetine od buta bez kosti i bravetine od buta bez kosti, 40 dkg zelene paprike, 30 g češnjaka, mala žličica mljevene paprike, papar po želji, masti ili ulje, paro lista od pastrnjaka i sol.
Meso se izreže na pola centimetra debele, male ploškice, paprika na pola centimetra široke kolute , luk na trakice, a češnjak i pastrnjak se sitno nasjeckaju. To se sve izmiješa sa solju i paprom i pusti stajati sat i pol vremena. U posudi zagrijemo mast, poprži meso i povrće, doda nešto juhe ili vode, poklopi se pa pusti polagano dinstati dok se meso i povrće ne smekšaju.