Srijemski ćevap

Autor: andi980   (palac x 779) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 kg svinjske vratine 80 dag luka 2 zelene paprike babure 2 rajčice ulje sol Priprema: Narezanu svinjsku vratinu stavite na dobro zagrijanu i nauljenu rešetku roštilja i pecite na laganoj vatri uz povremeno okretanje da se ravnomjerno ispeče. Za to vrijeme dok se vratina peče, luk, očišćenu papriku i rajčice narežite na kocke, posolite i promiješajte. Pripremite jednu dublju posudu, u koju ćete položiti u redove narezano povrće, te  pečeno i posoljeno meso. Odozgo treba biti narezano povrće. Posudu poklopite, pa stavite na laganu vatru roštilja da se pirja. Za vrijeme pirjanja posudu povremeno protresite. Kada se povrće pirjanjem smanjilo na jednu trećinu, ćevap je zgotovljen. Poslužite toplo.. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Pravi srijemski ćevap se pripravlja u vinogradu na žaru suhe vinove loze.

Sastojci:

  • 1 kg svinjske vratine
  • 80 dag luka
  • 2 zelene paprike babure
  • 2 rajčice
  • ulje
  • sol

Priprema:

Narezanu svinjsku vratinu stavite na dobro zagrijanu i nauljenu rešetku roštilja i pecite na laganoj vatri uz povremeno okretanje da se ravnomjerno ispeče. Za to vrijeme dok se vratina peče, luk, očišćenu papriku i rajčice narežite na kocke, posolite i promiješajte. Pripremite jednu dublju posudu, u koju ćete položiti u redove narezano povrće, te  pečeno i posoljeno meso. Odozgo treba biti narezano povrće. Posudu poklopite, pa stavite na laganu vatru roštilja da se pirja. Za vrijeme pirjanja posudu povremeno protresite. Kada se povrće pirjanjem smanjilo na jednu trećinu, ćevap je zgotovljen. Poslužite toplo..

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika zdravkica's

mi ćevape na srijemsi spremamo malo drugačije pa probajte ovu vertziju: uzmite po 30 dkg svinjetine od buta bez kosti i bravetine od buta bez kosti, 40 dkg zelene paprike, 30 g češnjaka, mala žličica mljevene paprike, papar po želji, masti ili ulje, paro lista od pastrnjaka i sol.

Meso se izreže na pola centimetra debele, male ploškice, paprika na pola centimetra široke kolute , luk na trakice, a češnjak i pastrnjak se sitno nasjeckaju. To se sve izmiješa sa solju i paprom i pusti stajati sat i pol vremena. U posudi zagrijemo mast, poprži meso i povrće, doda nešto juhe ili vode, poklopi se pa pusti polagano dinstati dok se meso i povrće ne smekšaju.

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Požeški vinogradarski ćevap - PROČITAJTE Turli tava - PROČITAJTE Kozlić na teću - PROČITAJTE Rižot od školjki - PROČITAJTE Oslić na bijelo - PROČITAJTE