Srijemska krumpirača sa šunkom

recepti_bez_slike
4 odreska domaće šunke sa slaninom 75 dag krumpira 4 glavice luka 2 dl riže mljevena crvena paprika (slatka) mast sol Priprema: Krumpir ogulite, operite i narežite na kolute, a luk nasjeckajte. Zatim u prikladnu namazanu posudu stavite nasjeckani luk i opranu rižu pa ravnomjerno izmiješajte, a preko njih složite narezani krumpir. Po krumpiru složite narezanu šunku. Sve prelijte rastopljenom mašću i mješavinom mljevene paprike, soli i oko 4 dl vode da bude pokriveno. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri dok krumpir ne bude pečen i riža raskuhana. Ako je potrebno za vrijeme pečenja dolijte malo tople vode, a šunku 2 do 3 puta okrenite da se sa svih strana ravnomjerno ispeče. Krumpiraču poslužite uz salatu od ukiseljenog raznog povrća iz drvene posude, tzv. paprikaše.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+677)
Negdje sam prepisala ovaj recept, malo ga doradila, isporbavala par puta na drugačiji način, al ovo je sad ono pravo. Probali i drugi, niko se ne buni, tako da se držim recepta i dalje

Sastojci:

  • 4 odreska domaće šunke sa slaninom
  • 75 dag krumpira
  • 4 glavice luka
  • 2 dl riže
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • mast
  • sol

Priprema:

Krumpir ogulite, operite i narežite na kolute, a luk nasjeckajte. Zatim u prikladnu namazanu posudu stavite nasjeckani luk i opranu rižu pa ravnomjerno izmiješajte, a preko njih složite narezani krumpir. Po krumpiru složite narezanu šunku. Sve prelijte rastopljenom mašću i mješavinom mljevene paprike, soli i oko 4 dl vode da bude pokriveno. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri dok krumpir ne bude pečen i riža raskuhana. Ako je potrebno za vrijeme pečenja dolijte malo tople vode, a šunku 2 do 3 puta okrenite da se sa svih strana ravnomjerno ispeče. Krumpiraču poslužite uz salatu od ukiseljenog raznog povrća iz drvene posude, tzv. paprikaše.

 

 

Prosjek: 4 (+677)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)