Špek-fileki

Autor: Miljac   (palac x 2658) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag fileka 15 dag suhe slanine 1 glavica luka 1 češanj češanjka 2 rajčice jedna i pol vezica povrća za juhu 1 lovorov list 4 zrna papra 10 dag naribanog sira parmezan mljevena crvena paprika (slatka) ulje papar sol  priprema: Fileke dobro operite hladnom vodom, a zatim ih u hladnoj vodi držite oko 1 sat. Tada ih stavite u prikladnu posudu s očišćenim povrćem za juhu, lovorovim listom i paprom u zrnu i kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi oko 2,5-3 sata (u ekspres-loncu 25 minuta). Skuhane fileke izvadite iz vode, ohladite i narežite na tanke rezance. Na zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte nasjeckani luk i malo popržite pa umiješajte mljevenu papriku. Dodajte oguljene i narezane rajčice i na srednjoj vatri zajedno pirjajte da tekućina posve ispari, pa dodajte narezane fileke i nasjeckani i zgnječeni češnjak. Posolite, popaprite i zajedno popržite 1-2 minute. Špek-fileke u tanjurima pospite naribanim parmezanom, a poslužite ih uz salatu od ukiseljenog povrća iz zimnice.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+3)
Šek fileki - najbolja ideja za npr večeru!!

 sastojci:

  • 50 dag fileka
  • 15 dag suhe slanine
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češanjka
  • 2 rajčice
  • jedna i pol vezica povrća za juhu
  • 1 lovorov list
  • 4 zrna papra
  • 10 dag naribanog sira
  • parmezan
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • papar
  • sol

 priprema:

Fileke dobro operite hladnom vodom, a zatim ih u hladnoj vodi držite oko 1 sat. Tada ih stavite u prikladnu posudu s očišćenim povrćem za juhu, lovorovim listom i paprom u zrnu i kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi oko 2,5-3 sata (u ekspres-loncu 25 minuta). Skuhane fileke izvadite iz vode, ohladite i narežite na tanke rezance. Na zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte nasjeckani luk i malo popržite pa umiješajte mljevenu papriku. Dodajte oguljene i narezane rajčice i na srednjoj vatri zajedno pirjajte da tekućina posve ispari, pa dodajte narezane fileke i nasjeckani i zgnječeni češnjak. Posolite, popaprite i zajedno popržite 1-2 minute. Špek-fileke u tanjurima pospite naribanim parmezanom, a poslužite ih uz salatu od ukiseljenog povrća iz zimnice.

 

Prosjek: 4 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)