Šokački teleći odresci s vrganjima

Autor: hotck   (palac x 79) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
4 teleća odreska 15 dag vrganja 5 dag mesnate suhe slanine 5 dag sira ementalera 1 glavica luka 2 češnja češnjaka 1 zelena paprika 2 rajčice 1 ljuti feferon 1 dl bijelog vina 2 žlice kiselog vrhnja ulje, papar, sol Priprema: Vrganje pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na ulju popržite nasjeckani luk i češnjak, dodajte očišćenu i na rezance narezanu papriku, oguljene i na komadiće narezane rajčice, pa zajedno pirjajte oko 5 minuta. Zatim dodajte narezane vrganje, posolite, popaprite i dalje zajedno pirjajte. U međuvremenu odreske natucite batićem, posolite ih, napunite mješavinom na kockice narezane slanine i sira, uvijte ih u roladice, pričvrstite čačkalicama, pa ih stavite u posudu s povrćem i vrganjima. Zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno. Nastavite s pirjanjem dok sve potpuno ne omekšaju. Na kraju dodajte feferon narezan na kolutiće i umiješajte kiselo vrhnje. Poslužite uz okruglice od krumpira Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+234)

Sastojci:

  • 4 teleća odreska
  • 15 dag vrganja
  • 5 dag mesnate suhe slanine
  • 5 dag sira ementalera
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 zelena paprika
  • 2 rajčice
  • 1 ljuti feferon
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • ulje, papar, sol

Priprema:

Vrganje pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na ulju popržite nasjeckani luk i češnjak, dodajte očišćenu i na rezance narezanu papriku, oguljene i na komadiće narezane rajčice, pa zajedno pirjajte oko 5 minuta. Zatim dodajte narezane vrganje, posolite, popaprite i dalje zajedno pirjajte. U međuvremenu odreske natucite batićem, posolite ih, napunite mješavinom na kockice narezane slanine i sira, uvijte ih u roladice, pričvrstite čačkalicama, pa ih stavite u posudu s povrćem i vrganjima. Zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno. Nastavite s pirjanjem dok sve potpuno ne omekšaju. Na kraju dodajte feferon narezan na kolutiće i umiješajte kiselo vrhnje. Poslužite uz okruglice od krumpira

Prosjek: 4 (+234)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Rezanci sa šunkom i sirom - PROČITAJTE Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Salata od vrganja - PROČITAJTE Umak od gljiva - PROČITAJTE