Salata od vrganja
Sastojci:
- 200 g ili matovilca ili rukole ili maslačka
- 100 g tvrdog kravljeg sira
- 250 g kruha
- 400 g vrganja (svježih ili ukiseljenih)
- ulje, limunov sok, sol
- ljuta papričica
Priprema:
Vrganje očistite, narežite na tanke listiće, posolite ih, dodajte limunov sok, ulje, te sitno narezanu ljutu papričicu. Nakon toga dodajte salatu (matovilac, rikuku ili maslačak), popečeni kruh narezan na razne oblike, tvrdi kravlji sir nareza na listiće.
Sve zajedno lagano promiješajte i poslužite.
Link izvora / potpis autora: Turistička zajednica Karlovačke županije
- Vaše oznake (tagovi): salata








Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...