Salata od vrganja
Sastojci:
- 200 g ili matovilca ili rukole ili maslačka
- 100 g tvrdog kravljeg sira
- 250 g kruha
- 400 g vrganja (svježih ili ukiseljenih)
- ulje, limunov sok, sol
- ljuta papričica
Priprema:
Vrganje očistite, narežite na tanke listiće, posolite ih, dodajte limunov sok, ulje, te sitno narezanu ljutu papričicu. Nakon toga dodajte salatu (matovilac, rikuku ili maslačak), popečeni kruh narezan na razne oblike, tvrdi kravlji sir nareza na listiće.
Sve zajedno lagano promiješajte i poslužite.
Link izvora / potpis autora: Turistička zajednica Karlovačke županije
- Vaše oznake (tagovi): salata








Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...