Sok od bazge

Vrlo jednostavan za pripremit
Potrebni sastojci
- 40 cvjetova bazge
- 7 l vode
- 4 kg šečera
- 10 dkg limunske kiseline
Postupak pripreme:
40 cvjetova namočiti u 3l vode i ostaviti da odstoji 24 sata, nakon što cvjetovi odstoje procijediti vodu .
4 litre vode prokuhati i u nju dok kuha rastopiti 4kg šečera , kad se šečer rastopi maknuti tekučinu sa štednjaka i ostaviti da se ohladi .
Nakon što se voda ohladila pomiješamo ju sa one 3 litre vode u kojoj su se namakali cvjetovi bazge , 10 dkg limunske kiseline , sve dobro promiješati i pretočiti u flaše.
AKO ĆE NAM SOK DUŽE VREMENA STAJATI MOŽEMO UMIJEŠATI JEDAN PAKETIĆ KOVZERVANSA I POSPREMITI NA HLADNIJE I TAMNIJE MJESTO







Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...