Smokvenjak

Autor: MajaM   (palac x 474) |moji recepti

3
Sastojci 500 g suhih smokava 1/2 grančice koromača 1 dl Travarice  ili Rogačice 150 g grubo mljevenih badema Postupak Suhe smokve sameljite na mašini za mljeveno meso ili usitnite u blenderu. Dodajte bademe, sitno sjeckan koromač  te rakiju. Smjesu dobro promiješajte, oblikujte po želji pa stavite u pećnicu na 80°C na 40 minuta da se osuši. Smokvenjak  omotajte papirom za pečenje ili prozirnom folijom pa pospremite. Poslužite tanko narezan uz domaći liker. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+10)

Sastojci

  • 500 g suhih smokava
  • 1/2 grančice koromača
  • 1 dl Travarice  ili Rogačice
  • 150 g grubo mljevenih badema

Postupak

Suhe smokve sameljite na mašini za mljeveno meso ili usitnite u blenderu. Dodajte bademe, sitno sjeckan koromač  te rakiju. Smjesu dobro promiješajte, oblikujte po želji pa stavite u pećnicu na 80°C na 40 minuta da se osuši.
Smokvenjak  omotajte papirom za pečenje ili prozirnom folijom pa pospremite.
Poslužite tanko narezan uz domaći liker.

Prosjek: 3.7 (+10)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)