Složenac od poriluka i mesa

recepti_bez_slike
50 dag poriluka 35 dag mljevenog miješanog mesa 5 dag suhe slanine 1 glavica luka 1 jaje 2 dl kiselog vrhnja 5 dag naribanog sira gaude 2 grančice peršinovog lista prstohvat majčine dušice mljevena crvena paprika (slatka) maslac ulje vegeta sol Priprema: Poriluk dobro operite, narežite ga na ploške, skuhajte u posoljenoj vodi a zatim ocijedite. Na zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na kockice i nasjeckani luk, zatim dodajte mljeveno meso, posolite i uz dolijevanje malo tople vode pirjajte oko 10 minuta. Zatim pospite mljevenom paprikom, posolite i pospite vegetom i sve zajedno izmiješajte. U prikladnu namašćenu posudu poslažite u slojevima poriluk i pirjano meso. Prelijte mješavinom kiselog vrhnja, naribanog sira, jaja, vegete, nasjeckanog peršinovog lista i majčine dušice, a odozgo poslažite listiće maslaca. Stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri zapecite oko 15 minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)
Kad spremam ovaj složenac kao prilog mi najbolje odgovara pire krumpir.

Sastojci:

  • 50 dag poriluka
  • 35 dag mljevenog miješanog mesa
  • 5 dag suhe slanine
  • 1 glavica luka
  • 1 jaje
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 5 dag naribanog sira gaude
  • 2 grančice peršinovog lista
  • prstohvat majčine dušice
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • maslac
  • ulje
  • vegeta
  • sol

Priprema:

Poriluk dobro operite, narežite ga na ploške, skuhajte u posoljenoj vodi a zatim ocijedite. Na zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na kockice i nasjeckani luk, zatim dodajte mljeveno meso, posolite i uz dolijevanje malo tople vode pirjajte oko 10 minuta. Zatim pospite mljevenom paprikom, posolite i pospite vegetom i sve zajedno izmiješajte. U prikladnu namašćenu posudu poslažite u slojevima poriluk i pirjano meso. Prelijte mješavinom kiselog vrhnja, naribanog sira, jaja, vegete, nasjeckanog peršinovog lista i majčine dušice, a odozgo poslažite listiće maslaca. Stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri zapecite oko 15 minuta.

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Rezanci sa slaninom na lugarski način - PROČITAJTE Turopoljska juha s kukuruznim zafrikom - PROČITAJTE Rezanci s vrhnjem na pastirski način - PROČITAJTE Mesna štruca i punjeni šampinjoni - PROČITAJTE