Slavonski čobanac

Sastojci:
- 1 kg govedine od buta
- 5 dag suhe slanine
- 2 glavice luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 mrkve
- 1 peršinov korijen
- 1 žlica pirea od rajčice
- 5 dag naribanog sira parmezana
- 2,5 dl crnog vina
- 4-5 klinčića
- vinski ocat (kvasina)
- ulje
- papar
- sol
Priprema:
U dubljoj posudi namočite meso u kvasini i držite ga na hladnom mjestu preko noći. Drugog dana meso obrišite i nabodite po duljini vlakana, u jednakim razmacima, slaninom narezanom na štapiće i zabodite u meso klinčiće. Zatim na zagrijanom ulju naglo zapecite meso sa svih strana, pa ga izvadite iz posude.
Na istom ulju kratko popržite nasjeckani luk i češnjak, narezanu mrkvu i peršinov korijen. Tada u posudu vratite meso i piijajte ga poklopljenog oko 2 sata, dolijevajući povremeno mješavinu vina i vode.
Kada je meso posve omekšalo, dodajte pire od rajčice, posolite i popaprite. Na kraju meso pažljivo izvadite iz posude, oštrim nožem ga narežite na odreske debljine 1 cm i poslažite u plitku zdjelu. Umak u kojem se pirjalo meso prelijte preko odrezaka.
Pašticadu poslužite s njokima, ili sličnim prilogom i sve pospite naribanim parmezanom.
- Vrijeme pripreme: 2 sata 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): ćobanac / mesno jelo / slavonsko jelo
- Sastojci: češnjak / crno vino / govedina / klinčić / luk / mrkva / papar / peršinov korijen / rajčice / sir / slanina / sol / ulje / vinski ocat







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
vjerujem da je jelo dobro, ali nazvati ga slavonski ćobanac (ispravno je čobanac) je uvreda za sve majstore čobanca u Slavoniji...
ovo može biti sve, ali slavonski čobanac nikako...