Savijača od oraha

Autor: Buco   (palac x 1893) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
5 jaja  14 dag šećera  12 dag oraha  5 dag brašna  vanilin-šećer  10 dag marmelade od marelica  šećer za posipanje  Priprema: žumanjke i šećer izmiješajte pjenasto, dodajte mljevene orahe, brašno i snijeg od bjelanjaka naizmjence. Smjesu stavite u lim za pečenje na namazan i pobrašnjen papir, (najviše 2 cm u visinu). Ravnomjerno razmažite i stavite peći oko 20 minuta na temperaturu od 185°C. Pečeni biskvit odmah premažite marmeladom i savijte skidajući u isto vrijeme papir. Pošećerite i ohladite. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+608)
Kad sam prvi put cuo ovaj naziv pomislio sam da se radi o popularnoj orehnjači, no ovdje je orah već u samom biskvitu. Ukusna i zanimljiva promjena.

Sastojci:

  • 5 jaja 
  • 14 dag šećera 
  • 12 dag oraha 
  • 5 dag brašna 
  • vanilin-šećer 
  • 10 dag marmelade od marelica 
  • šećer za posipanje 

Priprema:

žumanjke i šećer izmiješajte pjenasto, dodajte mljevene orahe, brašno i snijeg od bjelanjaka naizmjence. Smjesu stavite u lim za pečenje na namazan i pobrašnjen papir, (najviše 2 cm u visinu). Ravnomjerno razmažite i stavite peći oko 20 minuta na temperaturu od 185°C. Pečeni biskvit odmah premažite marmeladom i savijte skidajući u isto vrijeme papir. Pošećerite i ohladite.

Prosjek: 4 (+608)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)