Rum tortice

Autor: Moela   (palac x 57501) |moji recepti

0
6 žutanjaka 14 dag šećera 6 bjelanjaka prstohvat soli 8 dag mljevenih oraha 5 dag krušnh mrvica 2 jušne žlice ruma Krema: 15 dag maslaca 15 dag šećera 1 žutanjak 1 vrećica vanilin šećera 5 dag mljevenih oraha Ocaklina od ruma: 3 jušne žlice ruma 18 dag mljevenog šećera Ukrasi: po potrebi polovice jezgre oraha   Priprema: Tijesto: Pjenasto mutite žutanjke sa šećerom. Smjesi dodajte mljevene orahe i krušne mrvice koje ste ranije prelili rumom. Sada dodajte čvrsti snijeg od bjelanjaka koje ste istukli sa prstohvatom soli i lagano promiješajte kuhačom (nikako mikserom). U prikladan kalup pravokutnog oblika stavite pek papir, tanko ga premažite maslacem te stavite smjesu. Pecite u ranije ugrijanoj pećnici na 180 st. C oko 15-tak minuta, odnosno kad čačkalicom provjerite je li biskvit pečen. Dobro ohladite i prerežite vodoravno na dva dijela. Krema:  Pjenasto umutite omekšali maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte žutanjak, a onda i mljevene orahe. Smjesa mora biti rahla. Slaganje: Na donju polovicu tijesta razmažite svu kremu i poklopite gornjim dijelom biskvita. Pritisnite lagano rubove, a onda pobrašnjenim kalupom za pokladnice (krafne) oprezno, u jednom potezu izrežite (izbodite) tortice. Ocaklina od rumaRum i šećer miješajte žlicom tako dugo dok smjesa ne postane posve jednolična i glatka. Svaku torticu prelijte (žličicom) ocaklinom, a na sredinu stavite polovicu jezgre oraha.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+946)
Slatki mali kolačići za ljubitelje ruma. Iz kalupa veličine 35 x 20 cm dobije se oko 16 tortica pa prema tome napravite količinu koja vam je potrebna. Ovi sastojci su za jedan takav kalup.
Recepti - 6 - slika

Sastojci:

  • 6 žutanjaka
  • 14 dag šećera
  • 6 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 8 dag mljevenih oraha
  • 5 dag krušnh mrvica
  • 2 jušne žlice ruma

Krema:

  • 15 dag maslaca
  • 15 dag šećera
  • 1 žutanjak
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 5 dag mljevenih oraha

Ocaklina od ruma:

  • 3 jušne žlice ruma
  • 18 dag mljevenog šećera

Ukrasi:

  • po potrebi polovice jezgre oraha

 

Priprema:

Tijesto: Pjenasto mutite žutanjke sa šećerom. Smjesi dodajte mljevene orahe i krušne mrvice koje ste ranije prelili rumom. Sada dodajte čvrsti snijeg od bjelanjaka koje ste istukli sa prstohvatom soli i lagano promiješajte kuhačom (nikako mikserom). U prikladan kalup pravokutnog oblika stavite pek papir, tanko ga premažite maslacem te stavite smjesu. Pecite u ranije ugrijanoj pećnici na 180 st. C oko 15-tak minuta, odnosno kad čačkalicom provjerite je li biskvit pečen. Dobro ohladite i prerežite vodoravno na dva dijela.

Krema:  Pjenasto umutite omekšali maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte žutanjak, a onda i mljevene orahe. Smjesa mora biti rahla.

Slaganje: Na donju polovicu tijesta razmažite svu kremu i poklopite gornjim dijelom biskvita. Pritisnite lagano rubove, a onda pobrašnjenim kalupom za pokladnice (krafne) oprezno, u jednom potezu izrežite (izbodite) tortice.

Ocaklina od rumaRum i šećer miješajte žlicom tako dugo dok smjesa ne postane posve jednolična i glatka. Svaku torticu prelijte (žličicom) ocaklinom, a na sredinu stavite polovicu jezgre oraha.

 

Prosjek: 4 (+946)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)