Šarlota od krušaka

Autor: Viška   (palac x 22456) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 kg krušaka (2 konzerve kompota)  1 litra vode  sok od 1 limuna  10 dag šećera  2 žlice džema od marelice  2 pudinga od vanilije  15 komada piškota  5 dl slatkog vrhnja  marelice, jagode ili drugo voće za ukras  priprema: Kruške ogulite, očistite od koštica i prepolovite, pa prokuhajte desetak minuta u vodi u koju ste iscijedili 1 limun, pa dodali šećer i džem od marelica. Procijedite i kruške ohladite a u soku skuhajte 2 pudinga. Od 2 dl slatkog vrhnja istucite čvrst šlag, pa ga pomiješajte s mlakim pudingom. Svaku polovinu kruške prerežite uzdužno. Kalup premažite uljem, poslažite piškote, dno također pokrijte piškotama, pa ulijte smjesu pudinga i šlaga. Zatim složite okomito u pravilnim razmacima kruške. Površinu prekrijte također piškotama. Sve zajedno stavite u hladnjak na nekoliko sati. Ohlađeno okrenite na tanjur za posluživanje i bogato ukrasite šlagom. U sredinu stavite komade krušaka ili nekog drugog sezonskog voća.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+703)

Sastojci 

  • 1 kg krušaka (2 konzerve kompota) 
  • 1 litra vode 
  • sok od 1 limuna 
  • 10 dag šećera 
  • 2 žlice džema od marelice 
  • 2 pudinga od vanilije 
  • 15 komada piškota 
  • 5 dl slatkog vrhnja 
  • marelice, jagode ili drugo voće za ukras 

priprema:

Kruške ogulite, očistite od koštica i prepolovite, pa prokuhajte desetak minuta u vodi u koju ste iscijedili 1 limun, pa dodali šećer i džem od marelica. Procijedite i kruške ohladite a u soku skuhajte 2 pudinga. Od 2 dl slatkog vrhnja istucite čvrst šlag, pa ga pomiješajte s mlakim pudingom. Svaku polovinu kruške prerežite uzdužno. Kalup premažite uljem, poslažite piškote, dno također pokrijte piškotama, pa ulijte smjesu pudinga i šlaga. Zatim složite okomito u pravilnim razmacima kruške. Površinu prekrijte također piškotama. Sve zajedno stavite u hladnjak na nekoliko sati. Ohlađeno okrenite na tanjur za posluživanje i bogato ukrasite šlagom. U sredinu stavite komade krušaka ili nekog drugog sezonskog voća. 

Prosjek: 4 (+703)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)