Salata od graha s kobasicama
Sastojci:
- 40 dag graha
- 1 par kobasica za kuhanje
- 2 glavice luka
- 1 lovorov list
- ulje, vinski ocat, papar, sol
Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u manje hladne vode i kuhajte zajedno sa lovorovim listom. U međuvremenu skuhajte kobasice, malo ih ohladite i narežite na kolute pa pomiješajte s kuhanim i ocijeđenim grahom. Dodajte luk narezan na kolute, ulje i ocat, posolite, popaprite i dobro izmiješajte. Poslužite uz prženice s jajima.
Savjet: Prženice s jajima pripravite tako, da suhi kruh zajedno s koricom narežete na kriške, umočite u hladno mlijeko, zatim u razmućena jaja pa popržite na vrućem ulju sjedne i druge strane da lijepo porumene.
Savjet: Da bi salate bile što ukusnije i hranjivije, preporuča se staviti što više različitih sastojaka i dodataka, koji su u međusobnom skladu, a povrće treba biti svježe, jer je tako zdravije.
- Vaše oznake (tagovi): kruh
- Sastojci: lovorov list / jaja