Rolada s pirjanim jabukama

recepti_bez_slike
5 jaja 10 dag šećera 3 žlice vode 12 dag brašna limunova korica Priprema: Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, postupno dodajte šećer i vodu. Kad se šećer otopi, lagano umješajte žumanjke, brašno i malo limunove korice. Pecite u plitkom limu od štednjaka, na nauljenoj i pobrašnjenoj foliji 15-20 minuta (ne prepeći). Gotov biskvit pošećerite i okrenite na kuhinjsku krpu. Skinite foliju i brzo zarolajte još vrući biskvit. Nadjev: 1 kg jabuka 15 dag šećera 3 žlice mljevenih oraha Vanilin šećer limunova korica cimet šećer u prahu Priprema: Jabuke ogulite i izrežite na tanke ploške i pirjajte sa šećerom dok se sav sok ne pokuha. Skinite s vatre, dodajte mljevene orahe, vanilin šećer, limunovu koricu i cimet. Hladan biskvit premažite nadjevom i ponovo savijte u roladu. Pospite šećerom u prahu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Nikad mi ne bi palo na pamet prijati jabuke za nadjev kolača. Mojoj sestri naravno je pa nas je počastila ovim kolačem u kojem prevladavaju okus cimeta i jabuke.

Tijesto:

  • 5 jaja
  • 10 dag šećera
  • 3 žlice vode
  • 12 dag brašna
  • limunova korica

Priprema:

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, postupno dodajte šećer i vodu. Kad se šećer otopi, lagano umješajte žumanjke, brašno i malo limunove korice. Pecite u plitkom limu od štednjaka, na nauljenoj i pobrašnjenoj foliji 15-20 minuta (ne prepeći). Gotov biskvit pošećerite i okrenite na kuhinjsku krpu. Skinite foliju i brzo zarolajte još vrući biskvit.

Nadjev:

  • 1 kg jabuka
  • 15 dag šećera
  • 3 žlice mljevenih oraha
  • Vanilin šećer
  • limunova korica
  • cimet
  • šećer u prahu

Priprema:

Jabuke ogulite i izrežite na tanke ploške i pirjajte sa šećerom dok se sav sok ne pokuha. Skinite s vatre, dodajte mljevene orahe, vanilin šećer, limunovu koricu i cimet. Hladan biskvit premažite nadjevom i ponovo savijte u roladu. Pospite šećerom u prahu.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)