Rolada s pirjanim jabukama
Nikad mi ne bi palo na pamet prijati jabuke za nadjev kolača. Mojoj sestri naravno je pa nas je počastila ovim kolačem u kojem prevladavaju okus cimeta i jabuke.
Tijesto:
- 5 jaja
- 10 dag šećera
- 3 žlice vode
- 12 dag brašna
- limunova korica
Priprema:
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, postupno dodajte šećer i vodu. Kad se šećer otopi, lagano umješajte žumanjke, brašno i malo limunove korice. Pecite u plitkom limu od štednjaka, na nauljenoj i pobrašnjenoj foliji 15-20 minuta (ne prepeći). Gotov biskvit pošećerite i okrenite na kuhinjsku krpu. Skinite foliju i brzo zarolajte još vrući biskvit.
Nadjev:
- 1 kg jabuka
- 15 dag šećera
- 3 žlice mljevenih oraha
- Vanilin šećer
- limunova korica
- cimet
- šećer u prahu
Priprema:
Jabuke ogulite i izrežite na tanke ploške i pirjajte sa šećerom dok se sav sok ne pokuha. Skinite s vatre, dodajte mljevene orahe, vanilin šećer, limunovu koricu i cimet. Hladan biskvit premažite nadjevom i ponovo savijte u roladu. Pospite šećerom u prahu.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 5
- Vaše oznake (tagovi): rolada
- Sastojci: vanilin šećer / šećer u prahu / šećer / orasi / limunova korica / jaja / jabuke / cimet / brašno