Rolada od mesa

ROLADA OD MESA ZA 4 OSOBE
POTREBNO JE:
- 800 g mljevenog mesa
- 100 g ribanog sira
- kosano rezan peršin, češnjak
- 1 cijelo jaje
- 1 žumanjak
- sol, papar, vegeta po želji
Sve zamjesiti rukama da dobijete ravnomjernu masu, ako je premekano dodajte malo krušnih mrvica (prezla), što će smjesu bolje povezati.
Dobivenu smjesu stavite na foliju, oblikujte je za savijanje rolade (štruca) te dodajte 4-5 kuhanih jaja ovisno kako oblikujete štrucu (roladu). Oblikujte uz pomoć folije tako da Vam masa bude povezana.
Stavite je u ovalnu posudu s malo maslaca i ulja te dodajte začine (malo peršina, vegete, češnjaka).
Pecite na tihoj vatri s otkrivenom posudom. Pecite štrucu s jedne strane da porumeni, zatim je okrenite s dvije vilice pazeći da se ne raspadne.
Čim bude rumena sa svih strana, poprskajte je s čašom bijelog vina, a i ne morate i dovršite pečenje.
Pečenje traje 1 sat.
Kad je meso pečeno ostavite ga da se ohladi desetak minuta, zatim ga izrežite na ploške, stavite na tanjur i prelijte ukuhanim umakom.
Može se poslužiti i hladno.







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
ovo jelo mi zovemo mesna štruca. Nisam ju nikad podlila bijelim vinom, ali cu bas probati jer me zanima okus. Ponekad mesnu roladu punimo sa raznim nadjevima od šunke, sira, šampinjona... a ponekad jednostavno posložim kuhana jaja i zarolam. Poslužim uz pećene mladekrumpirice koji se peku uz roladu.