Rolada od mesa

recepti_bez_slike

ROLADA OD MESA ZA 4 OSOBE

POTREBNO JE:

- 800 g mljevenog mesa
- 100 g ribanog sira
- kosano rezan peršin, češnjak
- 1 cijelo jaje
- 1 žumanjak
- sol, papar, vegeta po želji

Sve zamjesiti rukama da dobijete ravnomjernu masu, ako je premekano dodajte malo krušnih mrvica (prezla), što će smjesu bolje povezati.

Dobivenu smjesu stavite na foliju, oblikujte je za savijanje rolade (štruca) te dodajte 4-5 kuhanih jaja ovisno kako oblikujete štrucu (roladu). Oblikujte uz pomoć folije tako da Vam masa bude povezana.

Stavite je u ovalnu posudu s malo maslaca i ulja te dodajte začine (malo peršina, vegete, češnjaka).

Pecite na tihoj vatri s otkrivenom posudom. Pecite štrucu s jedne strane da porumeni, zatim je okrenite s dvije vilice pazeći da se ne raspadne.

Čim bude rumena sa svih strana, poprskajte je s čašom bijelog vina, a i ne morate i dovršite pečenje.

Pečenje traje 1 sat.

Kad je meso pečeno ostavite ga da se ohladi desetak minuta, zatim ga izrežite na ploške, stavite na tanjur i prelijte ukuhanim umakom.

Može se poslužiti i hladno.

Prosjek: 5 (+433)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika ivančica's

ovo jelo mi zovemo mesna štruca. Nisam ju nikad podlila bijelim vinom, ali cu bas probati jer me zanima okus. Ponekad mesnu roladu punimo sa raznim nadjevima od šunke, sira, šampinjona... a ponekad jednostavno posložim kuhana jaja i zarolam. Poslužim uz pećene mladekrumpirice koji se peku uz roladu.

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Mesna štruca i punjeni šampinjoni - PROČITAJTE Rolada s puretinom i porilukom - PROČITAJTE Lazanje s mljevenim mesom - PROČITAJTE Varaždinsko pečenje - PROČITAJTE Lazanje na moj naćin - PROČITAJTE