Rolada od krumprirova tijesta sa špinatom

Autor: hotck   (palac x 78) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
1 kg krumpira 50 dag špinata 10 dag prešane šunke 2 jaja 25 dag brašna 2 žlice kiselog vrhnja 2 žlice naribanog sira trapista 3 žlice maslaca papar, sol Priprema Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i toplog protisnite kroz tijesak za krumpir. U potpuno ohlađen krumpir dodajte jedno jaje, žlicu maslaca, brašno, posolite pa umijesite tijesto. U međuvremenu špinat očistite, operite, stavite ga u posoljenu vruću vodu i skuhajte dopola. Zatim špinat ocijedite, ohladite i nasjeckajte, dodajte mu jaje, kiselo vrhnje, naribani sir, posolite, popaprite i izmiješajte. Krumpirovo tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na 1/2 cm debljine, po njemu složite odreske šunke i premažite nadjevom od špinata. Nakon toga tijesto savijte u roladu, zamotaj te ga u čisti suhi ubrus a krajeve dobro zavežite. Zatim ovako pripremljenu roladu stavite u posoljenu kipuću vodu i na srednjoj vatri kuhajte oko 15 minuta. S kuhane rolade skinite ubrus, narežite je na ploške debljine oko 3 cm i prelijte rastopljenim maslacem. Poslužite s umakom od rajčice. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+748)

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 50 dag špinata
  • 10 dag prešane šunke
  • 2 jaja
  • 25 dag brašna
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 2 žlice naribanog sira trapista
  • 3 žlice maslaca
  • papar, sol

Priprema

Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i toplog protisnite kroz tijesak za krumpir. U potpuno ohlađen krumpir dodajte jedno jaje, žlicu maslaca, brašno, posolite pa umijesite tijesto. U međuvremenu špinat očistite, operite, stavite ga u posoljenu vruću vodu i skuhajte dopola.

Zatim špinat ocijedite, ohladite i nasjeckajte, dodajte mu jaje, kiselo vrhnje, naribani sir, posolite, popaprite i izmiješajte. Krumpirovo tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na 1/2 cm debljine, po njemu složite odreske šunke i premažite nadjevom od špinata. Nakon toga tijesto savijte u roladu, zamotaj te ga u čisti suhi ubrus a krajeve dobro zavežite.

Zatim ovako pripremljenu roladu stavite u posoljenu kipuću vodu i na srednjoj vatri kuhajte oko 15 minuta. S kuhane rolade skinite ubrus, narežite je na ploške debljine oko 3 cm i prelijte rastopljenim maslacem. Poslužite s umakom od rajčice.

Prosjek: 4 (+748)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika lukam's

Htio bi ovu roladu sutra probati napraviti...Jesu omjeri u sastojcima ok i dovoljni? Ako se svega striktno držim korak po korak, ok će mi ispasti? Važno mi je da bude uskusno i fino. Ako imate koji savjet, ili još nešto treba dodati receptu, javite mi please. S kojim još umakom se poslužuje? Pozz i držite fige

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Uskršnja pita sa špinatom i sirom - PROČITAJTE Moslavački krumpir s kiselim vrhnjem - PROČITAJTE Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Rolada s puretinom i porilukom - PROČITAJTE Bjelovarski temfani krumpir - PROČITAJTE