Rižoto Milaneze
Sastojci:
- 40 dkg riže za rižoto
- 1 glavica crvenog luka
- 10 dkg maslaca
- 1,5 - 2 litre goveđeg temeljca
- 1,5 dcl bijelog vina
- 1 žličica šafrana (plus kurkuma)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol, papar, muškatni orah
- ribani sir
Priprema:
Prvo se na zagrijanu tavu stavi pola količine maslaca i maslinovo ulje (koje spriječava da zagori maslac)
U posudu sa strane pripremčjeni temeljac treba grijati do ključanja.
Sastojci:
- 40 dkg riže za rižoto
- 1 glavica crvenog lika
- 10 dkg maslaca
- 1,5 - 2 litre goveđeg temeljca
- 1,5 dcl bijelog vina
- 1 žličica šafrana (plus kurkuma)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol, papar, muškatni orah
- ribani sir
Priprema:
Prvo se na zagrijanu tavu stavi pola količine maslaca i maslinovo ulje (koje spriječava da zagori maslac)
U posudu sa strane pripremčjeni temeljac treba grijati do ključanja.
Čim se masnoća na tavi zagrije, na nju se stavlja sitno sjeckani luk i mješa se dok ne pozlati.
Sada dolazi riža koju treba mješati da se sa svih strana obloži masnoćom dok ne postane staklasta (ovaj postupak se zove tostiranje).
Potom ulijevamo vino i mješa se s rižom dok ne ispari, pa se postepeno dolijeva vruć temeljac samo toliko koliko riža može upiti.
Pred kraj kuhanja dodaju se začini - peršin, majčina dušica, šafran, sop, papar...
Stavljamo ostatak maslaca i ribani tvrdi sir, pa se još jednom promješa i ostavi van vatre 2-3 minute da se okusi prožmu i riža opusti.







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
zaista sve pohvale,ovde se moze naci za svakoga po nesto,svidjaju mi se recepti i mogu dosta nauciti od vas ..hvala sto postojite