Rižoto s pršutom

Autor: tatjana   (palac x 18486) |moji recepti

13
10 dkg pršuta 1 šalica riže (od 2 dcl) 1 glavica luka 1 dcl bijelog vina maslac 1 l mesnoga temeljca 1 žumanjak Naribani parmezan ili grana padano Priprema: Na mješavini maslinovog ulja i maslaca popržiti luk. Dodati polovicu pršuta narezanog na kockice i pržiti dok promjeni boju pa dodati rižu. Miješati minutu-dvije i podliti vinom. Nakon što alkohol ispari, početi dodavati po kacjolu (šeflju), dvije temeljca i tako sve dok se ne potroši temeljac. Bitno je cijelo vrijeme miješati i dodavati temeljac malo po malo. Kad je riža skoro „al dente“, dodati drugu polovicu pršuta i kuhati još minutu pa maknuti sa vatre. Dodati žumanjak, maslac i naribani parmezan, promiješati i odmoriti rižoto 5-10 minuta pa servirati. Recept sa slikama svih faza pripreme rižota na stranici autorice Kužinavanje By Žana. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+4)
Još jedno ukusno i jednostavno jelo prema obiteljskom receptu naše čitateljice.
Recepti - 4 - slika

Sastojci:

  • 10 dkg pršuta
  • 1 šalica riže (od 2 dcl)
  • 1 glavica luka
  • 1 dcl bijelog vina
  • maslac
  • 1 l mesnoga temeljca
  • 1 žumanjak
  • Naribani parmezan ili grana padano

Priprema:

Na mješavini maslinovog ulja i maslaca popržiti luk. Dodati polovicu pršuta narezanog na kockice i pržiti dok promjeni boju pa dodati rižu. Miješati minutu-dvije i podliti vinom. Nakon što alkohol ispari, početi dodavati po kacjolu (šeflju), dvije temeljca i tako sve dok se ne potroši temeljac. Bitno je cijelo vrijeme miješati i dodavati temeljac malo po malo. Kad je riža skoro „al dente“, dodati drugu polovicu pršuta i kuhati još minutu pa maknuti sa vatre.

Dodati žumanjak, maslac i naribani parmezan, promiješati i odmoriti rižoto 5-10 minuta pa servirati.

Recept sa slikama svih faza pripreme rižota na stranici autorice Kužinavanje By Žana.

Prosjek: 3.5 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Marta Ilic's

Ajmeee pa za prste polizat', upravo sam pripremala ovaj vas rizot, famozno! Mislim da ce i sutra biti na meniu

2
Slika korisnika Tjedni menu's

Probao sam ovaj rižoto i mogu reći da je super. Nekako je najjednostavnije a i najbrže spremati rižota i tjestenine.

3
Slika korisnika Josip's

napravio sam po ovom receptu, sjajno je isplao. hvala

4
Slika korisnika bila_z's

Ovaj rižot sam prvi put jela kad ga je spremila „nona Anna“, bratova punica talijanka.. Od tada je neizostavan na mom meniju. Na isti način radim i rižot sa mortadelom (mortadelu isjeckam na kockice) i vjerujte.. Za prste polizat je!!