Rižot od rakova

recepti_bez_slike
2 kg rakova  6-7 češnjeva isjeckanoga luka malo nasjeckanoga petrusimula 2 dcl bijelo­ga vina 1 1/2 dcl maslinova ulja Priprema: Prije pripremanja raci moraju biti živi, dobro oprani i očišćeni od trave. Da bismo rakove pripremili za rižot, moramo ih skuhati. Rakove staviti u posudu, posoliti ih dodati isjeckanoga luka, malo nasjeckanoga petrusimula, bijelo­ga vina, maslinova ulja i kuhati oko 1/2 sata na jakoj vatri. Zatim izvaditi rakove i odijeliti repove od ostatka tijela, a potom ih oguliti od ljuske. U posebnu posudu staviti 1 dcl sjemenova ulja i dodati jednu sitno nasjeckanu kapulu. Dinstati tako da kapula splasne (ne smije se zapaliti), potom dodati očišćene repove i lagano ih dinstati, malo posoliti te dodati malo konšerve, sve dobro izmiješati i zal­iti juhom od skuhanih rakova. Usuti 25 dkg riže, miješati i stalno nadolijevati juhom od kuhanih rakova kako se riža bude širila. Kuhati oko 20 min, dok se jelo ne stisne. Riža se ne smije raspasti. Kad je jelo gotovo, dodati biber, sitno nasjeckani petrusimul i malo parmezana. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

Sastojci:

  • 2 kg rakova
  •  6-7 češnjeva isjeckanoga luka
  • malo nasjeckanoga petrusimula
  • 2 dcl bijelo­ga vina
  • 1 1/2 dcl maslinova ulja

Priprema:

Prije pripremanja raci moraju biti živi, dobro oprani i očišćeni od trave. Da bismo rakove pripremili za rižot, moramo ih skuhati. Rakove staviti u posudu, posoliti ih dodati isjeckanoga luka, malo nasjeckanoga petrusimula, bijelo­ga vina, maslinova ulja i kuhati oko 1/2 sata na jakoj vatri. Zatim izvaditi rakove i odijeliti repove od ostatka tijela, a potom ih oguliti od ljuske.

U posebnu posudu staviti 1 dcl sjemenova ulja i dodati jednu sitno nasjeckanu kapulu. Dinstati tako da kapula splasne (ne smije se zapaliti), potom dodati očišćene repove i lagano ih dinstati, malo posoliti te dodati malo konšerve, sve dobro izmiješati i zal­iti juhom od skuhanih rakova. Usuti 25 dkg riže, miješati i stalno nadolijevati juhom od kuhanih rakova kako se riža bude širila.

Kuhati oko 20 min, dok se jelo ne stisne. Riža se ne smije raspasti. Kad je jelo gotovo, dodati biber, sitno nasjeckani petrusimul i malo parmezana.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)