Rezanci s kobasicama na zagorski način

Autor: Kod mane   (palac x 1805) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
35 dag širokih rezanaca 25 dag kobasica za kuhanje 5 dag suhe slanine 4 žlice naribanog domaćeg suhog sira ulje papar sol postupak pripreme: Rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje pa držite na toplom. U međuvremenu na ulju popržite slaninu i kobasice narezane na kockice, pa zajedno s uljem dodajte kuhanim rezancima, posolite, popaprite i na vatri lagano izmiješajte. Zatim istresite u plitku zdjelu i pospite naribanim sirom. Poslužite uz salatu od kiselog kupusa, posutu mljevenom crvenom paprikom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+762)
Malo posla a na kraju uživancija! Eto dijeli s vama ovaj recept jedna Zagorka, ovako kombiniram rezance i kobasice već godinama

Sastojci:

  • 35 dag širokih rezanaca
  • 25 dag kobasica za kuhanje
  • 5 dag suhe slanine
  • 4 žlice naribanog domaćeg suhog sira
  • ulje
  • papar
  • sol

postupak pripreme:

Rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje pa držite na toplom. U međuvremenu na ulju popržite slaninu i kobasice narezane na kockice, pa zajedno s uljem dodajte kuhanim rezancima, posolite, popaprite i na vatri lagano izmiješajte. Zatim istresite u plitku zdjelu i pospite naribanim sirom. Poslužite uz salatu od kiselog kupusa, posutu mljevenom crvenom paprikom.

Prosjek: 4 (+762)
  • Vrijeme pripreme: 30 minuta
  • Broj osoba: 4
  • Vaše oznake (tagovi): zagorska jela
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)