Ražnjići od šampinjona sa slaninom

Autor: margareta   (palac x 23267) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag manjih šampinjona 15 dag suhe slanine ulje papar sol priprema:  Šampinjone pažljivo očistite, operite i osušite. Zatim oštrim nožem odvojite klobuke od stručaka (stručke upotrijebite za juhu ili ih zamrznite). Svaki klobuk premažite uljem, posolite i popaprite, pa u svaki klobuk utisnite komadić slanine. Nakon toga na drvene ili metalne štapiće za ražnjiće nabodite klobuke gljiva, premažite ih uljem, stavite na zagrijani roštilj na nauljenu rešetku i pecite uz lagano okretanje. Mast iz slanine će prožeti njihovo nježno tkivo pa će postati ukusnije, a kada zacvrče, ražnjići su gotovi.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+774)
Vesela druženja, i što vam još treba? Meso s roštilja i ražnjići. Probajte koji put i ražnjiće od šampinjona sa slaninom, da malo promijenite, ne kažu uzalud svaki obrok, nova prilika

Sastojci:

  • 50 dag manjih šampinjona
  • 15 dag suhe slanine
  • ulje
  • papar
  • sol

priprema:

 Šampinjone pažljivo očistite, operite i osušite. Zatim oštrim nožem odvojite klobuke od stručaka (stručke upotrijebite za juhu ili ih zamrznite). Svaki klobuk premažite uljem, posolite i popaprite, pa u svaki klobuk utisnite komadić slanine. Nakon toga na drvene ili metalne štapiće za ražnjiće nabodite klobuke gljiva, premažite ih uljem, stavite na zagrijani roštilj na nauljenu rešetku i pecite uz lagano okretanje. Mast iz slanine će prožeti njihovo nježno tkivo pa će postati ukusnije, a kada zacvrče, ražnjići su gotovi.

 

Prosjek: 4 (+774)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)