Ratarski krumpir-paprikaš sa žljičnjacima

Autor: anela   (palac x 1940) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag krumpira 4 glavice luka 1 žlica brašna mljevena crvena paprika (slatka) mast sol Za žličnjake 2 jaja 1 žlica masti 5-6 žlica brašna priprema: Krumpir ogulite, operite i narežite po duljini na četvero. Na masti popržite nasjeckani luk, dodajte narezani krumpir, pospite brašnom i mljevenom paprikom, posolite, promiješajte, zalijte mlakom vodom da sve bude pokriveno. Na srednjoj vatri kuhajte da krumpir posve omekša. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte tople vode, jer za vrijeme kuhanja krumpir treba biti pokriven tekućinom. U međuvremenu umijesite žličnjake: u jaja dodajte mast (nikako ulje jer bi žličnjaci bili pretvrdi), 3 žlice hladne vode, posolite, izmiješajte, dodajte brašno i umijesite meko tijesto. Zatim od ove smjese žlicom uzimaj te manje količine (pola žlice po duljini) i zakuhavajte u paprikaš. Nakon što zakuha te sve žličnjake, posudu samo nekoliko puta protresite. Žličnjaci će lijepo narasti i nakon kuhanja od 10 minuta paprikaš je zgotovljen. Poslužite uz salatu od kiselih krastavaca, paprike ili kupusa. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+167)

Sastojci:

  • 50 dag krumpira
  • 4 glavice luka
  • 1 žlica brašna
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • mast
  • sol

Za žličnjake

  • 2 jaja
  • 1 žlica masti
  • 5-6 žlica brašna

priprema:

Krumpir ogulite, operite i narežite po duljini na četvero. Na masti popržite nasjeckani luk, dodajte narezani krumpir, pospite brašnom i mljevenom paprikom, posolite, promiješajte, zalijte mlakom vodom da sve bude pokriveno. Na srednjoj vatri kuhajte da krumpir posve omekša. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte tople vode, jer za vrijeme kuhanja krumpir treba biti pokriven tekućinom. U međuvremenu umijesite žličnjake: u jaja dodajte mast (nikako ulje jer bi žličnjaci bili pretvrdi), 3 žlice hladne vode, posolite, izmiješajte, dodajte brašno i umijesite meko tijesto. Zatim od ove smjese žlicom uzimaj te manje količine (pola žlice po duljini) i zakuhavajte u paprikaš. Nakon što zakuha te sve žličnjake, posudu samo nekoliko puta protresite. Žličnjaci će lijepo narasti i nakon kuhanja od 10 minuta paprikaš je zgotovljen. Poslužite uz salatu od kiselih krastavaca, paprike ili kupusa.

Prosjek: 4 (+167)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)