Pureća prsa u umaku od gorgonzole
Fini i brzi recept!
Sastojci:
- pureća prsa
- vegeta
- vrhnje za kuhanje
- papar
- masline punjene paprikom
- origano
- vlasac
- gorgonzola
- prošek ili crno vino po guštu
- luk
- crvena paprika
- češnjak
Priprema:
Namažemo prsa sa vegetom (ne previše), pokapamo vinom i pustimo da neko vrijeme odstoji. Pržimo na maslinovom ulju. Na istom ulju popržimo sitno nasjeckani luk, češnjak i masline. Dodamo gorgonzolu narezanu na sitne komadiće. Usput dodajemo malo pomalo vrhnja za kuhanje. U hodu stavljamo začine origano, vlasac, papar i po potrebi jos malo vegete. Budite oprezni sa dodavanjem vegete jer je gorgonzola sama po sebi dovoljno slana. Za prilog mogu i kroketi a u ovo vrijeme šparuga i one na salatu.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo / puretina
- Sastojci: crvena paprika / gorgonzola / luk / masline / origano / papar / prošek / pureća prsa / vegeta / vlasac / vrhnje za kuhanje
prije sat vremena mi je iz Dalmacije stigla litra finog domaćeg prošeka, a s obzirom da mi je finiji u jelima nego kao piće, dalal sam si truda da pronađem recept koji mi se cini najukusniji. Prijatelji koji su donjeli prošek sugerirali su da probam sa janjetinom i prošekom, ali janjetinu na žalost nisu donjeli :)))
Sutra ujutro idem po namirnice i bacam se na pureća prsa u umaku od gorgonzole