Pureća prsa u umaku od gorgonzole

Fini i brzi recept!
Sastojci:
- pureća prsa
- vegeta
- vrhnje za kuhanje
- papar
- masline punjene paprikom
- origano
- vlasac
- gorgonzola
- prošek ili crno vino po guštu
- luk
- crvena paprika
- češnjak
Priprema:
Namažemo prsa sa vegetom (ne previše), pokapamo vinom i pustimo da neko vrijeme odstoji. Pržimo na maslinovom ulju. Na istom ulju popržimo sitno nasjeckani luk, češnjak i masline. Dodamo gorgonzolu narezanu na sitne komadiće. Usput dodajemo malo pomalo vrhnja za kuhanje. U hodu stavljamo začine origano, vlasac, papar i po potrebi jos malo vegete. Budite oprezni sa dodavanjem vegete jer je gorgonzola sama po sebi dovoljno slana. Za prilog mogu i kroketi a u ovo vrijeme šparuga i one na salatu.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo / puretina
- Sastojci: crvena paprika / gorgonzola / luk / masline / origano / papar / prošek / pureća prsa / vegeta / vlasac / vrhnje za kuhanje







Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
prije sat vremena mi je iz Dalmacije stigla litra finog domaćeg prošeka, a s obzirom da mi je finiji u jelima nego kao piće, dalal sam si truda da pronađem recept koji mi se cini najukusniji. Prijatelji koji su donjeli prošek sugerirali su da probam sa janjetinom i prošekom, ali janjetinu na žalost nisu donjeli :)))
Sutra ujutro idem po namirnice i bacam se na pureća prsa u umaku od gorgonzole