Punjeni patliđani
Moj suprug inače nije ljubitelj povrća, a pogotovo ne patlidžana. Dugo sam ga nagovarala da barem proba i od tada do danas uvijek ga rado jede i jako ga voli. Naravno, ne želi to priznati.
sastojci:
- 4 patliđana
- 25 dag mljevenog mesa
- 10 dag luka
- 2 kuhana đumbira
- 3 režnja češnjaka
- mljeveni papar
- sol
- žlica nasjeckanog peršina
- 2 žumanjka
- 2 dl kiselog mlijeka
- 4 žlice maslinovog ulja
- 10 dag naribanog sira
priprema:
Patliđane operite, prerežite na pola i izdubite, te izrežite na kockice. Pržite zajedno s mljevenim mesom i lukom, dodajte narezani đumbir, papar, sjeckani peršin, žumanjke. Tom smjesom napunite patliđane. Pecite u namaštenoj zdjeli, i kad su pečeni, pospite ih naribanim sirom, te prelijte kiselim mlijekom. Stavite da se zapeku još nekoliko minuta u pećnici i poslužite.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / jela od patlidžana
- Sastojci: đumbir / sol / sir / peršin / patlidžan / papar / mljeveno meso / maslinovo ulje / luk / kiselo mlijeko / jaja