Punjeni patliđani

Autor: lulu   (palac x 4487) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
4 patliđana 25 dag mljevenog mesa 10 dag luka 2 kuhana đumbira 3 režnja češnjaka mljeveni papar sol žlica nasjeckanog peršina 2 žumanjka 2 dl kiselog mlijeka 4 žlice maslinovog ulja 10 dag naribanog sira priprema: Patliđane operite, prerežite na pola i izdubite, te izrežite na kockice. Pržite zajedno s mljevenim mesom i lukom, dodajte narezani đumbir, papar, sjeckani peršin, žumanjke. Tom smjesom napunite patliđane. Pecite u namaštenoj zdjeli, i kad su pečeni, pospite ih naribanim sirom, te prelijte kiselim mlijekom. Stavite da se zapeku još nekoliko minuta u pećnici i poslužite. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+629)
Moj suprug inače nije ljubitelj povrća, a pogotovo ne patlidžana. Dugo sam ga nagovarala da barem proba i od tada do danas uvijek ga rado jede i jako ga voli. Naravno, ne želi to priznati.

sastojci:

  • 4 patliđana
  • 25 dag mljevenog mesa
  • 10 dag luka
  • 2 kuhana đumbira
  • 3 režnja češnjaka
  • mljeveni papar
  • sol
  • žlica nasjeckanog peršina
  • 2 žumanjka
  • 2 dl kiselog mlijeka
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 10 dag naribanog sira

priprema:

Patliđane operite, prerežite na pola i izdubite, te izrežite na kockice. Pržite zajedno s mljevenim mesom i lukom, dodajte narezani đumbir, papar, sjeckani peršin, žumanjke. Tom smjesom napunite patliđane. Pecite u namaštenoj zdjeli, i kad su pečeni, pospite ih naribanim sirom, te prelijte kiselim mlijekom. Stavite da se zapeku još nekoliko minuta u pećnici i poslužite.

Prosjek: 4 (+629)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Mesna štruca i punjeni šampinjoni - PROČITAJTE Musaka od plavih patliđana - PROČITAJTE Punjene tikvice - PROČITAJTE Pikantni patliđani - PROČITAJTE Umak od gljiva - PROČITAJTE