Biljno ulje / maslac 50 g
Brašno 60 g
Temeljac (koncentrat goveđe juhe - 30 g) 1,20 l
Sol 40 g
Papar 20 g
Peršin 20 g
Kumin 10 g
Kiselo vrhnje - mlijeko 50 ml
Jaje 1 kom.
Baškot 150 g
Način pripreme:
Na masnoći prepržiti brašno dok ne poprimi zlatnožutu boju, podliti temeljcem i začiniti. Posebno treba razmutiti jaja s vrhnjem ili mlijekom i dodati u prokuhanu juhu. Na kraju dodati baškot i nekoliko zrna kumina.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+588)
Sastojci:
- Biljno ulje / maslac 50 g
- Brašno 60 g
- Temeljac (koncentrat goveđe juhe - 30 g) 1,20 l
- Sol 40 g
- Papar 20 g
- Peršin 20 g
- Kumin 10 g
- Kiselo vrhnje - mlijeko 50 ml
- Jaje 1 kom.
- Baškot 150 g
Način pripreme:
Na masnoći prepržiti brašno dok ne poprimi zlatnožutu boju, podliti temeljcem i začiniti. Posebno treba razmutiti jaja s vrhnjem ili mlijekom i dodati u prokuhanu juhu. Na kraju dodati baškot i nekoliko zrna kumina.