Prežganica z baškoton na jakovarski

Autor: admin   (palac x 55195) |moji recepti

0
Biljno ulje / maslac 50 g Brašno 60 g Temeljac (koncentrat goveđe juhe - 30 g) 1,20 l Sol 40 g Papar 20 g Peršin 20 g Kumin 10 g Kiselo vrhnje - mlijeko 50 ml Jaje 1 kom. Baškot 150 g Način pripreme: Na masnoći prepržiti brašno dok ne poprimi zlatnožutu boju, podliti temeljcem i začiniti. Posebno treba razmutiti jaja s vrhnjem ili mlijekom i dodati u prokuhanu juhu. Na kraju dodati baškot i nekoliko zrna kumina. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+588)
Prežganica z baškoton na jakovarski

Sastojci:

  • Biljno ulje / maslac 50 g
  • Brašno 60 g
  • Temeljac (koncentrat goveđe juhe - 30 g) 1,20 l
  • Sol 40 g
  • Papar 20 g
  • Peršin 20 g
  • Kumin 10 g
  • Kiselo vrhnje - mlijeko 50 ml
  • Jaje 1 kom.
  • Baškot 150 g

Način pripreme:

Na masnoći prepržiti brašno dok ne poprimi zlatnožutu boju, podliti temeljcem i začiniti. Posebno treba razmutiti jaja s vrhnjem ili mlijekom i dodati u prokuhanu juhu. Na kraju dodati baškot i nekoliko zrna kumina.

Prosjek: 4 (+588)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)