Popečci od riže i sira

Autor: SLAVICA.99   (palac x 779) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
20 dag riže 25 dag svježeg kravljeg sira 5 dag naribanog sira parmezana 1 jaje 2 žlice krušnih mrvica malo brašna 1 grančica peršinovog lista ulje, vegeta, sol Priprema: Rižu skuhajte u dosta posoljene kipuće vode, zatim je ocijedite i ohladite. U dubljoj zdjeli izmiješajte dobro ocijeđeni svježi sir, rižu, parmezan, jaje, mrvice i nasjeckani peršinov list, posolite i pospite vegetom. Od ove smjese pobrašnjenim dlanovima oblikujte popečke pa ih pržite u dosta vrućeg ulja s jedne i druge strane. Pržene popečke poslužite s umakom od rajčice ili s varivom od povrća. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.3 (+3)
Od prijateljice mama često radi ove popečke i tamo sam ih prvi put isprobala. Sad su čest gost i na mojem meniju.

Sastojci:

  • 20 dag riže
  • 25 dag svježeg kravljeg sira
  • 5 dag naribanog sira parmezana
  • 1 jaje
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • malo brašna
  • 1 grančica peršinovog lista
  • ulje, vegeta, sol

Priprema:

Rižu skuhajte u dosta posoljene kipuće vode, zatim je ocijedite i ohladite. U dubljoj zdjeli izmiješajte dobro ocijeđeni svježi sir, rižu, parmezan, jaje, mrvice i nasjeckani peršinov list, posolite i pospite vegetom. Od ove smjese pobrašnjenim dlanovima oblikujte popečke pa ih pržite u dosta vrućeg ulja s jedne i druge strane. Pržene popečke poslužite s umakom od rajčice ili s varivom od povrća.

Prosjek: 3.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Rezanci sa šunkom i sirom - PROČITAJTE Rezanci sa slaninom na lugarski način - PROČITAJTE Popečci od povrća - PROČITAJTE Rizi bizi - PROČITAJTE Rigatoni alla norma - PROČITAJTE