Pohani vrganji sa sirom i vrhnjem

Za ljubitelje pohanih jela i gljiva!
Sastojci:
- 40 dag vrganja srednje veličine
- 2 jaja
- 10 dag naribanog sira trapista
- 3 žlice brašna
- 3 žlice mrvica
- 2 dl slatkog vrhnja
- ulje, papar, sol
Priprema:
Vrganje očistite, operite i narežite po duljini na deblje odreske. Posolite ih i popaprite, uvaljajte u brašno, razmućena jaja i mrvice, pa ih pržite na vrelom ulju s jedne i druge strane da lijepo porumene. Pohane vrganje složite na pladanj, prelijte zagrijanim slatkim vrhnjem i pospite naribanim sirom.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): gljive
- Sastojci: vrganji / ulje / sol / slatko vrhnje / sir trapist / krušne mrvice / jaja / brašno







Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
zvuči zanimljivo, mada je meni favorit - vrganji varivo i vrganji s jajima