Podravski grah s vrhnjem
Evo jedne kombinacije graha s vrhnjem! I da, crvena mljevena paprika dodana ulju daje boju i okus jelu, ali je ne treba peći jer će biti gorka. Dobar tek, na posao
Sastojci:
- 40 dag graha
- 2 glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 dl kiselog vrhnja
- 1 žlica brašna
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- sol
- 2 para kobasica-pečenica
priprema:
Grah prethodnog dana dobro operite, namočite ga u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u manje hladne vode i kuhajte da posve omekša. Posebno na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte brašno i mljevenu papriku, ocijeđeni grah i malo juhe u kojoj se kuhao grah. Posolite, dodajte kiselo vrhnje i nasjeckani i zgnječeni češnjak i lagano izmiješajte. Posebno ispržite kobasice-pečenice i poslužite s grahom uz salatu od kiselih krastavaca iz zimnice.
- Vrijeme pripreme: 2 dana
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): podravski grah / grah s vrhnjem / grah
- Sastojci: ulje / sol / luk / krastavci / kobasice / kiselo vrhnje / grah / crvena paprika / češnjak / brašno