Podgarićki lonac

Sastojci:
- 30 dag jelenjeg mesa bez kosti
- 50 dag svinjetine bez kosti
- 25 dag kobasica za kuhanje
- 2 glavice luka
- 2 režnja češnjaka
- 5 dag rajčice
- 3 mrkve
- 1 peršinov korijen
- 3 krumpira
- 2 paprike babure
- 1 dl kiselog vrhnja
- litra volodcrskog bijelog vina
- ulje
- papar
- sol
Priprema:
Jelenje meso narežite na manje komade i propirjajte na ulju zajedno s nasjeckanim lukom i češnjakom. Svinjetinu narežite na iste komade kao i jelenje meso, a suhe kobasice na kolutove. Oguljeni krumpir ogulite i narežite na četvero. Ostalo povrće očistite, operite i narežite: mrkvu i peršinov korijen na štapiće dužine 4 cm, a sve ostalo na komadiće. Zatim u lonac slažite naizmjenično povrće, divljač, svinjetinu i kobasice, posolite i popaprite, prelijte sa žlicom, dvije ulja i zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno. Poklopite i kuhajte na srednjoj vatri oko 2 sata. Za vrijeme kuhanja lonac povremeno protresite. Po potrebi dolijte malo tople vode. U zgotovoljen »lonac« ulijte kiselo vrhnje i kratko prokuhajte.
- Vrijeme pripreme: 2 sata 30 minuta
- Broj osoba: 8
- Vaše oznake (tagovi): podgarićki lonac / mesno jelo
- Sastojci: vino / ulje / svinjetina / sol / rajčice / peršinov korijen / paprike / papar / mrkva / luk / krumpir / kobasice / kiselo vrhnje / jelenje meso / češnjak







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...