Pirjana mrkva s kiselim vrhnjem

recepti_bez_slike
60 dag mlade mrkve 1 glavica luka 2 dl kiselog vrhnja 1 žličica šećera 3 grančice kopra Maslac Vegeta sol Postupak pripreme Na maslacu popržite nasjeckani luk pa dodajte očišćenu mrkvu narezanu na kolutove. Posolite, pospite šećerom i vegetom, pa uz dolijevanje tople vode pirjajte da mrkva posve omekša. Tada pospite nasjeckanim koprom, dodajte kiselo vrhnje i izmiješajte, pa lagano prokuhajte. Ovako pripravljenu mrkvu poslužite s pireom od krumpira uz kuhano meso, perad ili libu. Savjet: Mrkvu možete očistiti, a da je ne oštetite, ako za struganje umjesto oštrice koristite tupu stranu noža. Posve mladu mrkvu ne treba strugati. Dovoljno je da je temeljito iščetkate pod mlazom hladne vode. Povrće od kojega se jede dio što raste pod zemljom (primjerice mrkva, peršin) pere se pod mlazom hladne vode, a ono od kojega se jede nadzemni dio - pod mlazom mlake vode. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+647)

Sastojci

  • 60 dag mlade mrkve
  • 1 glavica luka
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 žličica šećera
  • 3 grančice kopra
  • Maslac
  • Vegeta
  • sol

Postupak pripreme

Na maslacu popržite nasjeckani luk pa dodajte očišćenu mrkvu narezanu na kolutove. Posolite, pospite šećerom i vegetom, pa uz dolijevanje tople vode pirjajte da mrkva posve omekša. Tada pospite nasjeckanim koprom, dodajte kiselo vrhnje i izmiješajte, pa lagano prokuhajte. Ovako pripravljenu mrkvu poslužite s pireom od krumpira uz kuhano meso, perad ili libu.

Savjet: Mrkvu možete očistiti, a da je ne oštetite, ako za struganje umjesto oštrice koristite tupu stranu noža. Posve mladu mrkvu ne treba strugati. Dovoljno je da je temeljito iščetkate pod mlazom hladne vode.

Povrće od kojega se jede dio što raste pod zemljom (primjerice mrkva, peršin) pere se pod mlazom hladne vode, a ono od kojega se jede nadzemni dio - pod mlazom mlake vode.

Prosjek: 4 (+647)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Umak od kopra - PROČITAJTE Rezanci s vrhnjem na pastirski način - PROČITAJTE Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Turli tava - PROČITAJTE Moslavački krumpir s kiselim vrhnjem - PROČITAJTE