Pileći paprikaš s korabicom

Sastojci:
- 2 bijela pileća mesa
- 2 glavice luka
- paprika babura
- korabice
- dl kiselog vrhnja
- grančica kopra
- ulje
- vegeta
- sol
Priprema:
Pileće bijelo meso operite i narežite na komade. Korabicu očistite, operite i narežite na štapiće. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i na rezance narezanu paprika, i zajedno malo pržite, a zatim dodajte meso, posolite i uz podlijevanje toplom vodom pirjajte da meso posve omekša. Za to vrijeme posebno na ulju popržite korabicu, zalijte vodom da bude pokrivena, dodajte vegetu i pirjajte da posve omekša. Nakon toga pirjanu korabicu dodajte zgotovljenom mesu, zatim dodajte kiselo vrhnje, pospite nasjeckanim kooprom i kratko vrijeme zajedno pirjajte.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): pileći paprikaš / paprikaš / mesno jelo
- Sastojci: vegeta / ulje / sol / pileće bijelo meso / paprika / luk / korabice / kiselo vrhnje / grančica kopra







Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...