Pečeni krumpir s juhom od gljiva

Ovaj recept je jedan od najjednostavnijih među mojim najdražim jelima. I još mi se nije dogodilo da ne uspije.
Sastojci:
- krumpir
- 2 guste juhe od gljiva
- voda
Priprava:
Krumpir narežite na ploške, stavite u namašćeni duboki lim, posolite vegetom i stavite u pećnicu. Dok omekša, zalijte s dvije guste juhe od gljiva koju je prethodno potrebno promiješati s pola litre hladne vode. Pokrijte alu-folijom i pecite još oko pola sata.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 5
- Vaše oznake (tagovi): jela od krumpira
- Sastojci: krumpir / gusta juha od gljiva







Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...