Ličke »pole«

Autor: bbranka   (palac x 18770) |moji recepti

2
75 dag krumpira maslac sol Priprema: Krumpir srednje veličine dobro operite (najbolje četkicom), prerežite po duljini napola, posolite, stavite u jače zagrijanu pećnicu na rešetku i pecite oko pola sata - već prema tome kako je krumpir debeo. Pečene »pole« poslužite s maslacem ili kao prilog kuhanom kiselom kupusu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.8 (+4)
Ličke jer potječu iz Like i najbolje su ako uspijete uloviti pravi lički krumpir. No, jednako tako će poslužiti i međimurski ili bilo koji domaći iz vašeg vrta. S obzirom da imam domaći, rijetko kupujem, a pole su za prste polizat. Još ako je mladi....
Ličke pole

Sastojci:

  • 75 dag krumpira
  • maslac
  • sol

Priprema:

Krumpir srednje veličine dobro operite (najbolje četkicom), prerežite po duljini napola, posolite, stavite u jače zagrijanu pećnicu na rešetku i pecite oko pola sata - već prema tome kako je krumpir debeo. Pečene »pole« poslužite s maslacem ili kao prilog kuhanom kiselom kupusu.

Prosjek: 4.8 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika stjepana's

Mi pole volimo jesti sa vlasičkim sirom , a pecemo ih u rerni posoljene ...

2
Slika korisnika Mana's

probajte pole krompira ispeći u lugu, tj. žeravici.složite ih na gril, pospite vrućim žarom i nek se peku 40-tak minuta, dok su mekani u sredini-otresite lug, ogulite-pazite vrući su! posolite, paprite, i zalijte maslinovim uljem i uživajte kao prilog ili samostalno jelo...može i peršin i češnjak po tome :)

3
Slika korisnika Mana's

probajte te iste pole krompira staviti u lug, žeravicu od vatre,SUPER SU! znači naložite vatru, kad sagori ostat će žar, stavite oprane prepolovljene u kori pole krompira, zatrpajte vrućim žarom, nek se peče 40 min, izvadite jedan kromir, probodite ga da vidite je li gotov, je li mekan u sredini, ako je vadite, otresite lug,krpu u ruku i ogulite krompir-pazite vruće je! polite maslinovim uljem, soli, papra, malo peršina, češnjaka i uživajte....

4
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

gle, ja sam jednom probala, ali mu je zbilja dugo trebalo da onak skroz termički obradi, d ane bude tvrd u sredini. Nagnjavit ćeš se bezveze, pogotovo s okretanjem. probaj, nemaš što izgubiti...osim malo krumpira i živaca :) Ja ove pole iz recepta radim tako da ih malo izdubim pa punim sa šunkom i sirom. Ajme šta su fine....

5
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

pole sam probala kod susjede i mrak su. Isto sam probala od domaćeg (iz maminog vrta) a ne ličkog, ali ne vjerujem da ima bitna razlika.
Htjela sam pitat što je sa polama na grillu? Hoče se uspjeti ispeći, a da ne ostane sirov? Po ovim vručinama mi se ne da palit pečnica, a navečer često znamo zapailit roštilj pa da probam.