Pečena guska s mlincima i brusnicama

recepti_bez_slike
1 guska od oko 3 1 kg 1 kg mlinaca 5 dag guščje masti, može i ulja ili svinjske masti 10 dag džema od brusnica ili od borovnica sol i papar Priprema guske Pecite gusku koju ste prethodno posolili i popaprili izvana i iznutra u vreloj pećnici, na guščjom masti premazanom limu, prsiju okrenutih prema gore, dok ne dobije koricu, stalno podlijevajući pticu vlastitim sokom od pečenja. Pa smanjite temperaturu i nastavite peći dok joj se pregibi na batku i karabatku ne počnu odvajati od kosti. Tada je gotova! Izvadite gusku i u njezinu masnoću umiješajte skuhane mlince koje ste posolili i popaprili. Vratite gusku na lim i ukrasite džemom od brusnica koji služite i kao prilog pečenju. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+3)

Potrebno:

  • 1 guska od oko 3 1 kg
  • 1 kg mlinaca
  • 5 dag guščje masti, može i ulja ili svinjske masti
  • 10 dag džema od brusnica ili od borovnica
  • sol i papar

Priprema guske

Pecite gusku koju ste prethodno posolili i popaprili izvana i iznutra u vreloj pećnici, na guščjom masti premazanom limu, prsiju okrenutih prema gore, dok ne dobije koricu, stalno podlijevajući pticu vlastitim sokom od pečenja. Pa smanjite temperaturu i nastavite peći dok joj se pregibi na batku i karabatku ne počnu odvajati od kosti. Tada je gotova! Izvadite gusku i u njezinu masnoću umiješajte skuhane mlince koje ste posolili i popaprili. Vratite gusku na lim i ukrasite džemom od brusnica koji služite i kao prilog pečenju.

Prosjek: 3.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika admin's

ispravljeno ~X(

2
Slika korisnika franka's

Hej, to ste mislili na gusku od 3 kg? Gusku inače operem i izvana i iznutra i obrišem prije nego bilo šta počnem raditi.Žena u selu neki dan bila dosadna pa iz šrkinje tati izvadila i uvalila dvije guske. Pa sam umjesto s mlincima napravila s jabukama, isto je bila ok.